Свързани новини

12.02.2013 17:25

Станишев: Държавата да възстанови контрола върху монополите

Видян 1723 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Разбирам гнева на хората, които получиха необосновано високи сметки, но реакцията на правителството е абсолютно неадекватна. Симулацията на действия не решава проблемите. Държавата трябва да покаже отговорно поведение, иначе протестите вероятно ще продължат. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев.


Той изтъкна, че протестите в цялата страна, на които сме свидетели през последните дни, показват, че гражданите нямат доверие в способността на държавата да защити интересите им. „Хората излизат на протест отчаяни, защото не виждат някой, който да ги защити”, изтъкна червеният лидер. Той подчерта, че наред с това ДКЕВР се е оказала неспособна да осъществи ефективен контрол върху монополистите в енергийната сфера и енергоразпределението. „Отговорност за това политически носи правителството”, категоричен беше шефът на ПЕС.
Според него най-спешна и належаща мярка е да се възстанови ефективният държавен контрол върху монополите, в това число ЕРП-тата. По думите на бившия министър-председател трябва да се промени начинът на функциониране на ДКЕВР, като социалистите вече са предложили председателят на комисията да се избира от парламента. БСП ще настоява да се създаде и специална парламентарна анкетна комисия, която да се занимае с всички аспекти на проблема.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

риби