Свързани новини

11.02.2013 10:19

Румънки обраха наш във Великобритания

Видян 1105 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ловки румънки изпразниха джобовете на български гражданин в Лондон. Петър Вацов управлява пъб в тих лондонски квартал. Преди няколко седмици в заведението влизат 3 румънски ромки, които искат вода. Тръгват си с касата, в която посетителите на бара събират дарения като част от най-голямата национална инициатива за помощ на военните ветерани.


„Не разбрахме веднага, че я няма кутията, а на следващия ден и видяхме на камерите кой е откраднал парите. След време ни потърсиха от вестник Evening Standard и това нещо се разчу. Не след дълго ги хванаха тия жени“, обясни Вацов.


Случката се разиграла на фона на нестихващите коментари за положението на българските и румънските емигранти във Великобритания. Над 60% от населението на Острова смята, че основният недостатък на членството в Европейския съюз е свързан с милионите чужденци, които идват на Острова. В същото време английските таблоиди публикуваха десетки статии със заплахи за милиони българи и румънци, които щели да залеят трудовия пазар от началото на следващата година. Друг фактор, който трябва да не бъде игнориран е начинът, по който медийният образ на България върви ръка за ръка с Румъния, която крие много по-висок миграционен потенциал. Защото просто е 3 пъти по-голяма държава.


Вестниците на Острова и миналата сутрин продължават масираната сплашваша кампания за армията от бежатци, която се готви да щурмува Англия. „4 милиона българи са си опаковали багажа за да пристигнат във Великобритания след като имиграционните ограничения отпаднат през 2014 година“, пише британският вестник Дейли Стар. „По-голямата част от 7,5-милионната нация, където бедността, престъпността и корупцията са често срещани, иска да напусне страната. Повечето от тях са се насочили към болничната индустрия и почистващите услуги, много от тях искат да се грижат за възрастни хора. Ако не си работил от 6 месеца да бъдеш чистач във Великобритания е добра възможност. Те искат да работят и ще работят работа, която британците биха отказали“, пише още медията.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

лъв