Свързани новини

06.02.2013 16:50

Топлофикация се самосезира за проверка на 79 сгради

Видян 1304 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Комисията по икономическата политика, енергетика и туризъм в парламента изслуша информация от Топлофикация София относно високите сметки за отопление и топла вода за месец декември 2012 г.


Стоян Цветанов, изпълнителен директор на Топлофикация-София, заяви, че проверката обхваща 402 000 потребители. „Има наличие на грешка при 113 апартамента и предстои да бъде коригирана със сметката за януари. Част от потребителите в ниската зона за сметка на занижени сметки на останалите в резултат на дейността на топлинен счетоводител. Фирмата на топлинния счетоводител е наказана.“ заяви Цветанов. Той ще изиска топлинните счетоводители да уведомят всички клиенти, които имат повишение от прогнозния си дял над 50 процента. По думите му чрез законодателна промяна трябва всеки клиент да може да смени топлинния си счетоводител по всяко време. „Топлофикация София” се самосезира и провери допълнително 79 сгради с повишена консумация на енергия. Проверени са 409 маломерни жилища с големи суми на фактурирана енергия. При 79 сгради е установено над 50 процента увеличение на енергията. „Проверката ще продължи, докато не бъде отговорено на всяка една жалба на всеки един клиент.“ обеща Цветанов. Той предложи да се прави ежемесечен отчет на уредите, да се сключват индивидуални договори със сградите етажна собственост и да се даде възможността на хората да правят самоотчет на сградите.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще ви се иска да сте особено красиви и привлекателни


Днес ще ви се иска да сте особено красиви и