Свързани новини

01.02.2013 15:21

Министерства обясняват: Бонусите са част от заплатата

Видян 1836 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министерствата, за които излязоха данни, че са си раздали бонуси под формата на допълнително материално стимулиране, обявиха, че тези пари са всъщност част от заплатата на служителите им, предаде Offnews.


От справка, поискана по Закона за достъп до обществена информация от Дарик, стана ясно, че почти всички министерства си разпределили допълнителни суми миналата година.


Първи още вчера от Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) вчера реагира и обяви, че това не са бонуси, а е част от заплатата на служителите съгласно Закона за държавния служител, която се състои от от основно и от допълнително възнаграждение.


От МРРБ не се отрекоха информацията на Дарик за сумата и броя на служителите, на които са раздадени допълнителни пари - 630 хил. лв. разпределени между 651 служители.


От министерството на транспорта също отричат, като също се позовават на Закона за държавния служител. При тях като допълнително материално стимулиране са раздадени близо 800 хил. лв. Оттам уточниха, че са си раздали допълнително много по-малко, отколкото имат право по закон, а парите дошли от “икономии във фонд работна заплата”.


От министерството на околната среда и водите (МОСВ) също не отрекоха сумата от 896 хил. лв., която е раздадено допълнително на служителите на ведомството през 2012 г.


“Цитираните суми не са бонуси, а част от възнагражденията на служителите”, твърдят от министерството на Нона Караджова.


“Небонуси” са си раздали миналата година още във външно министерство, министерствата на културата, на спорта и на образованието, както и във военното ведомство, но оттам признаха още в края на годината, че ще има допълнително материално стимулиране за служителите им.


Допълнително материално стимулиране наистина не е имало в МВР, в Министерството на земеделието и храните и в здравното министерство.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

везни

Днес ще намерите равновесие между личния и професионалния си живот

Днес ще намерите равновесие между личния и