Свързани новини

31.01.2013 13:06

Още 25 милиона за животновъдите

Видян 950 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Започна изплащането на втория транш на плащанията на животновъдите, съобщиха от пресцентъра на Държавен фонд "Земеделие".


Общо над 25 млн. лева ще бъдат налични по сметките на животновъдите, които отглеждат говеда, биволи, овце и кози майки. Стопаните получават по 60 лева за говедо, 140 лева за бивол и 11 лева за дребните животни.


Първият транш от схемите за национални доплащания за говеда и биволи, необвързана с производството (НДЖ 1) и за подпомагане на овце и кози майки (НДЖ 3) от 68 млн. лева, беше изплатен още през октомври. Тогава бенефициентите получиха по 140 лева за говедо, 210 лева за бивол и 30 лева за овца или коза майка. С днешния транш общата субсидия на глава животно за 2012 г. достигна 350 лева за биволите, 200 лева за говедата и 41 лева за овцете и козите майки.


С вече изплатените средства от Европейския фонд за гарантиране на земеделието (ЕФГЗ) субсидиите за животновъдите в рамките на Кампания 2012 г. възлизат на над 130 млн. лева.


Отпускането на средствата на два транша даде възможност на стопаните да планират разходите си. Всеки земеделски производител може да направи бърза и лесна проверка за размера на финансовата си помощ на сайта на Държавен фонд „Земеделие” www.dfz.bg/ "Система за индивидуална справка по Директни плащания".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

телец

Прекрасен ден да го посветите на семейството си

Прекрасен ден да го посветите на семейството си и на