Свързани новини

31.01.2013 11:44

БНТ сама избира представителя ни на Евровизия

Видян 1376 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

За девети пореден път България ще бъде част от музикалната карта на Европа с участието си в 58-то издание на “Песенния конкурс на Евровизия” в Малмьо.


Българската национална телевизия ще направи вътрешна селекция за избор на изпълнител (солист, дует или група) като сформира комисия от продуценти в дирекция „Програма БНТ1” и служители на БНТ, които са работили и притежават необходимия музикален и професионален опит за реализацията на конкурса. Решението на комисията кой е избрания изпълнител ще бъде обявено публично до 10 февруари 2013г.  Избраният изпълнител ще има възможност да предложи за първоначална селекция до 5 (пет) песни, които отговарят на правилата на конкурса. Комисията ще прослуша песните и ще избере 3 (три) от тях.  


Общите международни изисквания за участие на конкурса остават непроменени. Песните трябва да бъдат български национален продукт т.е текстът, музиката или аранжиментът да са създадени от български гражданин или изпълнителят да е български гражданин. Песните не трябва да са били публично изпълнявани или комерсиално разпространявани преди 1 септември 2012г. Максимално допустимото времетраене на песента е 3 (три) минути. Публичното изпълнение на всяка песен може да се изпълнява от не повече от 6 лица на сцена. Те трябва да пеят на живо. Всеки участник има правото да избере на какъв език ще се изпълнява песента.


Допуснатите 3 песни ще бъдат официално обявени и представени на живо в предаването „Неделя х 3” на 17 февруари 2013г.  Поредността на изпълненията ще се определи от жребий. Заснетите песни ще се ротират в рамките на две седмици в програмите на БНТ и радиа-медийни партньори на БНТ. Селектираните песни ще бъдат изпълнени още веднъж в телевизионно шоу по БНТ на 3 март 2013г., когато зрителите и специално жури ще оценяват песните. По време на прякото предаване зрителите ще имат възможност да гласуват на съобщените предварително телефони с изпращане на SMS - по един за всяка песен от номер. Петчленният състав на журито ще е  идентичен на състава на журито за гласуване по време на  полуфиналите и финала на международната фаза на конкурса, и се определя от Генералния директор на БНТ, съобразно международните изискванията в регламента. На първо място ще се класира песента получила най-много точки от общото гласуване като вотът на зрителите и журито ще има еднаква тежест.


Двата полуфинала и големият финал на “Песенния конкурс Евровизия 2013″ ще се проведат на 14, 16 и 18 май 2013 г. в гр. Малмьо, Швеция. България ще се състезава във втория полуфинал.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.