Свързани новини

30.01.2013 16:11

София харчи 25 милиона за култура

Видян 1134 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Дори и по време на криза, столицата успя да задели повече пари за култура. Общо 25 милиона лева са предвидени в хазната по това перо за тази година, а миналата са били 22 милиона. В това число са средствата и от държавата.


Тази година общината отпуска с 1, 5 милиона лева повече от миналата, похвали се кметът Йорданка Фандъкова, която смята, че инвестиции в култура развиват и икономиката, предаде Бинюз


Тези пари са не само за културния календар на София, на който администрацията залага много, за да се преборим в надпреварата за Европейска столица на културата през 2019 година, но и за театрите и читалищата.


Календарът на културните събития за 2013 г. включва 78 събития, с 14 повече от миналата година, но пък финансирането си остава същото – 1,8 милиона лева.


Софиянци отново ще се радват на Международния музикален фестивал, „Световен театър в София", „Софийски музикални седмици”, „София филм фест”, Киномания, „Водна кула Арт Фест”.


Ще бъдат организирани и две национални конкурса – „В полите на Витоша”, за поезия и за детска авторска приказва „Ще ти разкажа приказка”.


Събитието „София диша” ще е от април до декември и този път няма да е само в центъра на столицата, а и в големите квартали като „Люлин” и „Дружба”.


Шест нови събития са намерили място в календара. Сред тях са София Индипендънт филм фестивал, международният фестивал „Проф. Емил Камиларов”, фестивалът за духова музика „БрраЗЗобраЗЗие.”


София няма да финансира, но логистично подкрепя и осигурява площи на открито на някои събития. Едно от тях е концертът на Джон Бон Джоуви на 14 май. Надявам се да ни дойде и на гости в общината,  покани го Фандъкова през медиите.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

рак