Свързани новини

18.01.2013 15:14

Румен Овчаров: Бойко Борисов срути „Топлофикация София“

Видян 2350 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

“Бойко Борисов е виновен за проблемите на „Топлофикация София“, заяви пред ПИК бившият министър на икономиката и енергетиката в кабинета „Станишев“ Румен Овчаров. Той бе потърсен, за да коментира зачестилите жалби от сметките за парно и очакваната проверка от кмета Йорданка Фандъкова.


Според него дружеството от години е средство за личен пиар на Бойко Борисов и ГЕРБ, затова е на това ниво. „Навремето му казах на Бойко Борисов, че цялата истерия около Валентин Димитров само ще срине доверието на хората към „Топлофикация София“, каза той.


Ексминистърът подчерта, че по неговото време дружеството също се подчинявало на Столична община и на тогавашния кмет Борисов, а по времето на следващия министър Петър Димитров преминало към Министерството на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ).


Според него скандалът с Вальо Топлото бил изгоден само на Бойко Борисов като бил кмет на столицата. „Вместо да направят разследването, Столична община използва случая за пиара на Борисов и на една партия така, че хората вече не вярват на никой в това дружество, не вярват и за сметките, които получават“, пояснява Румен Овчаров.


Според него дружеството от години се използва за скандали. Същевременно в “Топлофикация” не били въведени когенерационни мощности, обяснява Овчаров.


„Заради проблемите в “Топлофикация” сега има намаляване на цената на газа първо с 11%, после с 22%, а цената на парното е увеличена с 12%! Така става, когато едно дружество се използва за пиар!“, възмути се бившият ресорен министър.


Не всички обаче са толкова категорични. Наследилият Вальо Топлото като изпълнителен директор на дружеството Петко Милевски коментира за ПИК, че не можело да се правят изводи от единични случаи при жалби от страна на потребителите. Милевски получи прякор „Петко Студеното“ заради инициативите си за масово спиране на парното на нередовните платци и скочилия брой на съдебни дела, заведени от „Топлофикация София“ срещу потребители.


Според Петко Милевски обаче проверката на сметките, замислена от Йорданка Фандъкова ще бъде полезна за „успокояване на гражданите“. „Не съм склонен да правя изводи по едно изключение. Но една такава проверка все пак може да успокои потребителите. Ако на места има нещо екстремно поради технически проблем, то ще проличи“, обясни Милевски. Според него и по негово време се правели проверки всяка година в началото на отоплителния сезон, когато хората скачат срещу ръста на сметките.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

MotoGP

Собственикът на Формула 1 иска да придобие MotoGP

Собственикът на Формула 1 Либърти медия ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне