Свързани новини

15.01.2013 11:00

Бащата е убиецът в "Гоце Делчев"

Видян 1585 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Анализите в Института по психология на МВР сочат бащата Васил Савов като най-вероятен извършител на петорното убийство в столичния квартал "Гоце Делчев".


Това съобщи пред БНР заместник-директорът на института Росен Йорданов. Според него кървавата драма от миналата седмица в апартамента в блок 254 е добре обмислен разстрел, а не действия на психично болен човек.


Петте окървавени трупа бяха открити към 21 ч в четвъртък в заключен апартамент в блок 254.  Убитите са Васил /55 г./ и Наталия /54 г./ Савови, техните синове Владимир /27 г./ и Георги /21 г./, както и бабата Здравка - майка на Наталия.


„Има натрупано напрежение, тези хора са живели с болестите на двете си деца, опитвали са се да се справят сами и вероятно се е стигнало, че тези напрежения са взели връх. Особено бащата, който най-вероятно е завършил „разширеното самоубийство“, обясни Йорданов.


„Тази агресия, която виждаме, е агресия от отчаяние, от безсилие, от трудностите, които са преживели. Семейството не е живяло в този формат през всичките години. Вероятно и идването на тъщата също е внесло някакъв елемент“, предположи психологът.


По думите му, когато се стигне до такъв фатален изход, никога не може да се търсят причините инцидентно.


Психологът от МВР не изключи и през годините да е имало различно отношение към двете деца в семейството – Георги и Владимир.


"Вероятно между самите родители е възникнало някакво напрежение. Може да се допуска дори и наличие на някакви съюзи в семейството, самата семейна система, може би отношението към различните деца е било различно и на двамата родители", заяви психологът.


Росен Йорданов смята, че липсата на реален регистър на психично болните у нас занижава контрола при получаване на оръжие.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог