Свързани новини

15.01.2013 10:21

2000 искаха оставката на министър Нона след 19’

Видян 985 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Над две хиляди души, предимно млади хора, протестираха пред Народното събрание в понеделник вечерта. Охранявани от 500 полицаи те скандираха в защита на местността Иракли, където са съсредоточени поредните инвеститорски апетити, както и за опазване на останалите незастроени плажове. Шествието, преобладавано от млади хора, сложили шнорхели, облекли бански върху зимните дрехи и носещи слънчеви чадъри, тръгна в 18 часа от паментика Патриарх Евтимий, писа Медиапул. Демонстрантите минаха по улиците "Граф Игнатиев" и "Раковски, по "Цар Освободител" и стигнаха пред парламента, където към тях се присъединиха още много хора.

До около 19.30 часа те скандираха "Иракли е за народа", "Природа, а не бетон", "Един гербер на власт, един хотел в повече". Хората носиха лозунги срещу строителството по Черноморието и националния флаг. Младежите организираха масови подскоци с викове "Кой не скача и не пее, той за плажа не милее!".

Заради демонстрацията бе спряно движението в региона.

След като от трибуната на протеста бе обявено, че регионалният министър Лиляна Павлова е наредила спирането на строежа в Иракли заради открити нарушения, младежите посрещнаха новината с викове "Всеки път ще е така", давайки заявка, че при всички следващи опити за подобни строежи ще има протести. Малко след това хората в столицата се разотидоха.

Сегашната демонстрация, както и предишни протести срещу застрояването на екотеритории, е организиран чрез социалната мрежа Фейсбук, където над 4000 бяха потвърдили присъствието си.

Освен в столицата идентични протести се проведоха, но с доста по-слабо участие, и във Варна и Пловдив. Освен за запазване на Иракли, младежите искат да спасят и последните останали незастроени плажове по българското Черноморие.


Вчера строителните работи на Иракли продължиха.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

риби