Свързани новини

14.01.2013 14:29

Министър прикрива аферата на депутат от ГЕРБ на Иракли?

Видян 4193 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Вместо да си подаде оставката заради даването на последния девствен плаж в България на най-големите застроители на крайбрежието, министърът на екологията, повтаряме – на екологията Нона Караджова заяви следното:


 „Независимо че процедурата е проведена в условията на пълна прозрачност, в продължение на повече от година до този момент под никаква форма не е изказано недоволство срещу реализирането на ваканционния комплекс от страна на заинтересувани страни. Това доказва, че мотивите на инициативата „Да спасим Иракли” са тенденциозни и лишени от градивност“, посочва се в съобщение на министерството, разпратено до медиите.


Това, разбира се, е очевидна лъжа, тъй като неведнъж и преди 2010 г. е имало протести на граждани срещу застрояването на Иракли. Такива се проведоха и снощи в най-големите градове на България, сред които и столицата.


Интересно е да се види кой застроява Иракли. Компанията, както се казва е чудесна. А тамада е вездесъщият Емил Димитров, депутат от ГЕРБ. Същият човек, който правеше заменки при Тройната коалиция чрез фирми, близки до него, същият, който прокарваше лобистки закони от самия старт на този парламент, същия, който с фалшив подпис на Бойко Борисов взе супер имот в софийския квартал Стрелбище и чието дело със Столичната община по този повод е обвито в тайнственост.


Фирмата – инвеститор Емона 2000 е еднолична собственост на лицето Добрин Иванов Иванов. Фирмата има 20% собственост в Иракли АД, която в момента е в ликвидация. Съпругата на Николай Банев - Евгения, сикаджията Славян Теофилов - съдружник на депутата от ГЕРБ Емил Димитров, най-богатият българин Цоло Вутов и Стоян Захариев – продуцент на Лили Иванова, а също шеф на офшорната фирма "Суис Пропъртис", която искаше да застрои Иракли, но беше спряна, това са лицата в борда на директорите на Иракли АД. Собствеността на фирмата Иракли АД е на контролирани от тях дружества: Голф Хотели на Баневи (20%), Суис Пропъртис (20%), ИВС на Цоло Вутов. Славян Теофилов като физическо лице също държи 20% от Иракли АД. Начинът на придобиване на терена от 7002 кв/м, който както се вижда от скицата и от сателитната карта е на самия плаж, е интересен. Основното действащо лице е съдружникът на Емил Димитров - Славян Теофилов, разкри бургаският сайт Биволъ. А Правен свят публикува шокираща полицейска справка, която говори за връзки с Поли Пантев и други видни представители на СИК.Интересна е и фирмата – строител АгроГруп – една от малкото, която строи като за световно в София, докато сума амбициозни проекти спряха поради липса на финансиране. Повече за нея – в следващ брой.


Сдружение Екопрограма пък обещава да свика в следващите дни пресконференция, на която ще разкрие какви подаръци за милиони с европейски средства е пораздала напоследък милата министър Нона Караджова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

телец