Свързани новини

07.01.2013 16:50

Делян Добрев обеща приватизация на ВМЗ до 23 януари

Видян 1527 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев обяви, че до 23 януари ще има решение на правителството за приватизацията на ВМЗ-Сопот. Работниците от заводите възобновиха протестите си на 7 януари, след като не бяха изпълнени обещанията отпреди Коледа за изплащане на забавените заплати. Към момента предприятието дължи средно по около 2 заплати на своите работници.


Според министъра се действа в съкратени скрокове и по-бързо приватизацията не може да стане.


До 11 януари единствената одобрена фирма ще подаде в Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол обвързваща оферта и финансови гаранции. На 15 януари агенцията ще представи обвързващата оферта в Министерство на икономиката, енергетиката и туризма, след което министър Делян Добрев пое ангажимент в срок от три дни да я внесе за обсъждане в Министерски съвет.


По-рано премиерът Борисов също коментира ситуацията във военните заводи. Според него приватизацията е изход, но не може да се гарантира на работниците, че всички ще си запазят работата.


Той посочи, че няма кой да купи заводите при условие, че е забранено да извършва съкращения и да оптимизира производството.


Депутатът от БСП и бивш министър на транспорта Петър Мутафчиев от своя страна поиска правителството да пренасочи към ВМЗ унищожаването на стари боеприпаси, като така да се помогне за изплащането на заплатите.


Мутафчиев каза, че приватизацията няма да реши натрупаните проблеми.


Приватизацията може да бъде един добър вариант тогава, когато предприятието се предложи съответно със своите перспективи, а в противен случай това ще бъде втори удар, нанесен към работещите във ВМЗ, каза още депутатът.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

дева