Свързани новини

04.01.2013 11:00

Найденов: Дюните са много далече от плажа

Видян 1826 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Учени от БАН ще определят имало ли е дюни на мястото на терена между Равда и Несебър, който скандализира в последно време. Това заяви земеделският министър Мирослав Найденов, който отиде на място да види за какво иде реч. Теренът се намира на 500-600 метра от брега на морето. Ако това са дюни, значи и останалите терени, които вече са застроени са дюни. Ще направим широка проверка на територията и на базата на аргументи, а не на емоции, да разберем ограбено ли е българското Черноморие,  зарече се министърът, цитиран от Блиц.


Не съм тук, за да наказвам, а да разберем как тук от горски фонд теренът е станал урбанизирана територия, посочи Найденов.


Тази сутрин имаше съвещание с областния управител на Несебър, кметът на града и всички институции, които са засегнати от казуса със спорните земи, съобщи още той. "Аз поисках да видя документите, дали има основание този терен да не бъде защитена територия", информира той.


Мирослав Найденов припомни, че сагата с въпросния терен е тръгнала през 2007 година.


Министърът помоли всички заинтересовани да изчакат с коментарите, докато излязат докладите. Той бе категоричен, че ако има нарушение, документите ще бъдат предадени на прокуратурата.


Теренът край Несебър е продаден без търг в края на миналата година практически на основание на стария закон, който действаше до приемането през 2010 г. на сегашния. С него формално текстовете, позволяващи продажби без търг, формално отпаднаха. В преходните и заключителните му разпоредби обаче е написано, че започналите преди приемането на закона процедури се довършват по стария ред, ако кандидат-купувачът на терена е подал преди влизането в сила на закона или три месеца след това искане да закупи имота.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

близнаци

Днес може да се чувствате раздвоени между различни интереси и задачи

Днес може да се чувствате раздвоени между различни