Свързани новини

20.12.2012 14:28

Скопие: Борисов е скаран с историята и истината

Видян 1406 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Обратно на твърденията на Борисов и кажи речи на цялата българска научна общественост, според която българската войска била само наблюдател на погрома на евреите в Македония и Тракия, световната наука има по-различно мнение за ролята на България във Втората световна война, коментира в свой материал за България македонската телевизия "Канал 5".


Българският премиер в Атина в понеделник потвърди, че главната причина за блокадата на официална София за Македония е едно действие. При липсата на валидни аргументи, Бойко Борисов спомена, че Македония ще остане навън от ЕС заради любовната приказка от филма "Трето полувреме" на режисьора Дарко Митревски, чието действие се развива във времето на българската депортация на македонските евреи.


България упорито отрича, че има отговорност за смъртта на 97 на сто от евреите в Македония и твърди, че за това са виновни германските окупационни власти. В Мемориалния музей, посветен на шестте милиона евреи, жертви на Холокоста в Берлин, точно се посочва - кой е виновен за смъртта на 12 000 евреи от така наречените нови територии, където владеела царска България.


През пролетта на 1943 година България окупира югославска Македония, при което окупаторите предадоха македонските евреи на Третия райх, пише в официалните документи в германския музей. За ролята на българската армия и полиция свидетелства и скопиянката Нета Коен, жената, по чиято история е сниман филмът "Трето полувреме".  В интервю, направено от български граждани преди 14 години за фондацията на Стивън Спилбърг тя разказва - кой е извършил погрома над македонските евреи, коментира материалът на "Канал 5".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

лъв

Този ден е най-добре да прекарате на уединено място в молитви


Този ден е най-добре да прекарате на уединено място в