Свързани новини

19.12.2012 10:36

Убиецът от Нютаун се ядосал, че майка му ще го праща в психиатрия

Видян 1549 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Адам Ланза - младежът, който миналата седмица уби майка си и 26 души в училище в американския щат Кънектикът, може би е извършил касапницата в началното училище, подтикнат от намерението на майка му да го прати в психиатрична клиника. Това съобщават американски медии.

Нанси Ланза стана първата жертва на сина си, който я уби в дома им, а след това, въоръжен с два пистолета и пушка, нахлу в началното училище на Нютаун и уби 20 деца и шестима възрастни, включително директора.

Според син на пастор на една от местните църкви Адам може би е научил, че майка му е започнала да попълва документи, необходими за изпращането му на принудително лечение. „Това вероятно го е разстроило и ядосало, предизвикало е нервната криза, в която е изпаднал”, каза Джошуа Флашман за телевизия Фокс нюз.


Разследващи са потвърдили, че намерението на майката да изпрати сина си на лечение е един от възможните мотиви за престъплението.

Адам Ланза е имал синдром на Аспергер, една от формите на аутизма. Описват го като много умен, но срамежлив и затворен юноша, който прекарвал много време в мазето на дома си, играейки на видеоигри със стрелба.

Майката била любителка на оръжията, често водела сина си на стрелбище, а вкъщи имала цял арсенал, казват нейни познати. Тя е работила като доброволец в училището, където е учел и синът й. Възможно е той да се е смятал за пренебрегнат заради вниманието, което майката отделяла на децата.
 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

водолей