Свързани новини

17.12.2012 14:40

БСП младежи: Президентът да наложи вето върху Закона за държавния бюджет за 2013 г.

Видян 1404 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Представители на Младежкото обединение в БСП внесоха днес в президентството първото в съвременната история на България искане за вето върху Закона за държавния бюджет за 2013г. „Смятаме, че Конституцията е нарушена, нарушени са и международни конвенции, които България е подписала”, заяви председателят на МО Явор Гечев. Той се аргументира с факта, че прагът на бедност е 241 лв., а майчинските са в размер на 240 лв., което на практика нарушава конституционно гарантираната закрила от държавата на майчинството. „Даваме шанс на президента да върне и двата милиона лева, които са допълнителните средства към неговия бюджет”, добави Явор Гечев. Той предложи 7,5 млн.лв., колкото е завишението в бюджета на Министерски съвет, да се използват за решаване на проблема с младежката безработица. 

Секретарят на МО Ивайло Лилов показа пред медиите плакет, който младите социалисти ще подарят на Росен Плевнелиев. На плакета е изписана част от клетвата на президента пред Народното събрание, според която той трябва да спазва Конституцията и да се ръководи от интересите на гражданите. Изписан е и откъс от речта на Плевнелиев  при встъпването му в длъжност, в която той заявява, че „най-страшният дефицит на една нация е дефицитът на бъдеще”. „Тези думи останаха напразни”, отбеляза Ивайло Лилов. Той определи Закона за държавния бюджет за догодина като геноцид спрямо българите. „Виждате и протестите на младите учени. Не разбирам защо българската държава иска да изгони младите хора от България”, възмути се секретарят на МО. Лилов призова Росен Плевнелиев да заеме активна позиция и да покаже, че не е фигурант и не изпълнява политически поръчки. „Нека президентът да преосмисли позицията си относно увеличението на бюджета си с 2 млн.лв., да настоява за реални мерки в подкрепа на младите хора”, настоя Ивайло Лилов. Той напомни, че Младежкото обединение в БСП вече предложи 23 мерки за младите хора. „Искаме среща, на която да обсъдим тези възможности. Всичко това е възможно, ако президентът не се скрие”, добави секретарят на МО. 




Етикети
, , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще ви се иска да сте особено красиви и привлекателни


Днес ще ви се иска да сте особено красиви и