Свързани новини

05.12.2012 12:24

Борисов: Костов торпилира СДС

Видян 2611 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министър-председателят Бойко Борисов коментира срещата си с президента на САЩ Барак Обама и теми от вътрешната политика в тв "Европа". Партия ГЕРБ ще подкрепи кандидатурата на СДС за конституционен съдия, казва премиерът. Той каза също така, че на предстоящите избори ГЕРБ ще участва самостоятелно и се надява да има толкова депутати, че управлението да е стабилно и да няма извиване на ръце.


ИНТЕРВЮ НА НАТАЛИЯ ГАБАРЕВА 

-  Г-н премиер, излизате от среща с американския държавен глава, и то видимо доволен. Изненада ли ви с нещо тази среща? 

- Не, щото ние имаме вече с него доста срещи. Познаваме се добре – и от Прага, и от Ню Йорк. Разбира се, първа среща в Овалния кабинет и беше по-сърдечен, по-приятелски, на негова територия. Имаме доста общи теми като партньори в НАТО, в Евроатлантическата общност. 

-  Много суперлативи... 

- Изработили сме си ги. Преди три години, ако бяхме дошли, по половината теми нямаше да имаме отговор. Докато сега извоювахме своята енергийна диверсификация, независимост, ако щете, поставихме доста добри основи на финансовата стабилност, на бюджетната дисциплина, инфраструктурните проекти, които строим, археологията, културата, образованието. Това са теми, които касаят и двете държави. 

-  Преди малко сам заговорихте за енергетика. Мен лично ме учуди, че не сте обсъдили по-подробно въпроса за шистовия газ. 

- Няма какво да го обсъждаме. То е безспорно, че шистовата революция в САЩ свали на няколко пъти цената на газа, което рязко се отразява на американската икономика. Евтиният газ ще ги направи не само потребители, но и износители и това ще наруши много от монополите в света. Затова ние им се радваме. България беше една от първите държави, които подписаха за проучванията за шистов газ, но самите ние не бяхме достатъчно уверени и сигурни колко безопасно е това за околната среда. Щом толкова много се произвежда в САЩ, технологията ще напредне, че ще стане безопасна категорично и следващите поколения българи ще имат евтин газ. 

-  Галя Гугушева ли ще бъде новият член на Конституционния съд? Ще застане ли мнозинството от ГЕРБ зад нейната кандидатура? 

- Ние сме казали, че партията ГЕРБ ще подкрепи излъчения от СДС кандидат. А за качествата му, се надявам колегите от СДС да са преценили, след като са издигнали кандидатурата, ние ще я подкрепим в парламента. 

-  Как избрахте именно СДС? 

- А кой? СДС е най-старата партия вдясно, център-дясно. Партия с име, партия, за която ние сме гласували, когато се сваляха комунистите. Кой друг да изберем? Иван Костов? Този, който в „Работническо дело” написа за БКП, партията на комунистите, сега социалисти, той самият ги обучава и препоръчва в тази статия, помните я добре, как трябва партията да се бори срещу всички новопоявили се партии и движения, каквато е ГЕРБ например, за да държи БСП на власт. Ами в момента той какво прави? Торпилира СДС, за да останат една бутикова партия и да върнат БСП и ДПС на власт. Освен ГЕРБ няма кой да бие БСП. Иван Костов прави абсолютно всичко, за да ги върне на власт. Няма да успее. 

-  Хубави думи за СДС. Да очакваме ли бъдещо сътрудничество в такъв случай? 

- В най-голямата финансова криза ние управляваме сами и носим цялата политическа отговорност. Участваме на изборите сами, българският народ да прецени колко процента да ни даде. Ако са достатъчни да управляваме по този начин, ще управляваме. Оттам нататък ще изчакаме да видим другите какви проценти ще вземат. Нашата цел е да имаме толкова депутати, че да имаме стабилно управление и да не ни се извиват ръцете.




Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

към хороскоп хороскоп

риби