Свързани новини

04.12.2012 15:37

Шефът на парното: С 22% намаление на газа, очакваме 4% спад на цената

Видян 1572 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

През последните седмици около столичното парно ври и кипи. Шефът на Топлофикация получи една от поддържащите награди на церемонията Мистър Икономика - „за финансово – отговорна компания”. Голям майтап на фона на официалното съобщение на Булгаргаз от края на миналия отоплителен сезон, според което: „Със 110 % са се увеличили текущите задължения на Топлофикация София към Булгаргаз спрямо октомври 2011 г”. Това съобщи Димитър Гогов, изпълнителен директор на компанията. Задълженията на столичното дружество съставлявали 70 % от текущите вземания на газовия доставчик. Шефът на парното контрира, че това не е вярно. Ала преди няколко седмици самият бос на ДКЕВР Ангел Семерджиев беше иронично – реалистичен: „Не мога да потвърдя, че задълженията на Топлофикация София към Булгаргаз намаляват”. 

На целия този фон и при положение, че в редакцията разполагаме с оферта за платен пакет, се обърнахме към Топлофикация с въпроса: „Купена ли е наградата за дружеството”? Оттам категорично отрекоха това.

През уикенда пък осъдилият Топлофикация Чавдар Янев обяви гладна стачка пред ВСС. Причината за нея е, че за да победи дружеството са му трябвали 12 години дела. А обратните искове – срещу абонати, се движели скорострелно.

На целия този фон обаче най-важно за потребителите е какъв спад да очакват хората в цените на услугата. Досега, когато те се покачваха, се обясняваше, че с вдигането на газа, 80% скача и парното. Сега обаче газът пада с 22%, както обяви правителството, което би означавало да се зарадваме на 15-17 на сто облекчение. 

Нищо подобно! От Топлофикация цитираха думите на шефа си, че неговата прогноза е за едва 4% падане на цените. Но се чака решение на ДКЕВР. Оттам обявиха, че намалението ще бъде незапомнено. Което би означавало да се надминат 9%, които в началото на 2009 г. бяха свалени точно като 80% от срива в котировките на газа. Както се казва – ще поживеем – ще видим...

Апропо, шефът на Тохплофикация е последният мохикан от кръга около Андрей Иванов, който все още не е освободен от общинските дружества, след като негови колеги от Столичен автотранспорт, Софийски имоти, Софийска вода казаха завинаги сбогом на постовете си.  



Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

скорпион