Свързани новини

27.11.2012 10:28

Станишев: Борисов окончателно подчинява СДС

Видян 2503 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бойко Борисов подчинява окончателно СДС в лицето на сегашното ръководство. Тъжно е, защото СДС беше водеща политическа сила, а сега се превръща в една организация, която обслужва интересите на ГЕРБ. Това коментира лидерът на БСП Сергей Станишев в отговор на журналистически въпрос в Монтана. Попитан дали БСП ще издигне отново своя кандидатура за Конституционния съд, Станишев напомни позицията на социалистите, заявена още миналата седмица. „Ние в този театър и в нагласени неща не участваме. Самата процедура е дискредитирана, както е дискредитирана и процедурата за избор на главен прокурор”, изтъкна лидерът на БСП. Той определи като скандални правилата за избор на главен прокурор. „Ясно е, че ГЕРБ го карат през просото, през закона, само и само да постигнат своите политически цели”, добави Станишев. Той постави въпроса – при тези правила кой ще има доверие на избрания главен прокурор в България и в Европа.

„Имаме само една цел – спечелването на изборите. Задачата ни е БСП да бъде силна, консолидирана и да се привличат максимален брой авторитетни хора за кампанията и за бъдещото управление. Искаме да направим сериозна промяна в България, след тежкото наследство на ГЕРБ”, изтъкна още Станишев. 

Председателят на БСП обърна специално внимание на ситуацията в Монтана и в региона. Той напомни, че при предишното правителство беше направено всичко възможно, така че хората от Северозападна България да почувстват отношение от държавата. „В област Монтана се инвестираха около 250 млн. лв., за община Монтана – над 90 млн.лв.”, напомни Станишев. Той изрази притеснението си, че към момента липсва регионална политика. „Отново е забравена Северозападна България, забравени са Монтана, Враца, Видин с политиката на сегашното правителство”, подчерта лидерът на БСП. Той поиска да стане ясно дали правителството на Бойко Борисов е поискало от Европа допълнителни средства за този български регион, който се нуждае от подкрепа. Друг вариант, който Станишев допусна е, че ГЕРБ не са успели да отстоят тези интереси на страната. 




Етикети
, , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

стрелец

Последвайте интуицията си

Ако днес почувствате необходимост да се оттеглите и