Свързани новини

23.11.2012 14:17

Методи Андреев: ГЕРБ ще разкрие кредитните милионери

Видян 1966 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Българският народ знае какво е положението му, но е хубаво да се знае истината за приватизацията по време на прехода. Хората в България се нуждаят от справедливост, каза в предаването „Под лупа” Методи Андреев, бивш председател на комисията по досиетата. Според него ГЕРБ трябва да продължат със законодателните инициативи, така че кредитните милионери, агенти на ДС, освен да бъдат назовани, да могат да върнат реално парите, придобити през годините на прехода.


В момента в Народното събрание има политическа воля да се видят хората, които участваха в приватизацията и се облагодетелстваха от нея и които бяха свързани с Държавна сигурност. Такава липсваше по времето на правителството на Иван Костов, коментира в предаването „Под лупа” бившият председател на комисията по досиетата Методи Андреев. Тогава е била отхвърлена идеята да се обявят имената на кредитните милионери.



„Въпросът е защо тогава ние не направихме нещо полезно за държавата по повод кредитните милионери, а имахме възможност. Законът беше предложен тогава от Каракачанов, който не беше член на ОДС, и нашата парламентарна група го подкрепи. Най-ценното беше, че можеше да се назоват имената на юридическите лица, които са кредитни милионери, и по този начин да се стигне до физическите лица. Предвиждаше се един механизъм, който позволяваше тези пари, които са взети без залог или с много малък залог, да се върнат в реалните им размери”, разказа Методи Андреев.



Според Методи Андреев ГЕРБ трябва да намери сили да продължи със законодателните промени, за да не остане само с обявяването на имената на кредитните милионери.



„Тези хора, които са взели кредити без никаква финансова логика, които буквално са ги откраднали и тези, които са им ги отпуснати, трябва да ги върнат”, категоричен е бившият председател на комисията по досиетата.



Българският народ и без проверките за принадлежност към ДС знае какво се случи по време на прехода. На него му е нужна справедливост, е мнението на Методи Андреев. 




Етикети
, , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

риби