Свързани новини

23.11.2012 11:39

Организаторите на атентата в Тел Авив са задържани

Видян 1466 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Организаторите и извършителят на терористичния акт в Тел Авив на 21 ноември са задържания на Западния бряг на река Йордан, близо до град Рамала. Това се казва в съобщение на Службата по обща сигурност на Израел /ШАБАК/, която отговаря за контраразузнаването и антитерористичната дейност, цитирано от ИТАР-ТАСС.


„Организаторите на нападението срещу автобуса в Тел Авив, при което в сряда бяха ранени 29 души, са арестувани няколко часа след атаката. Задържани са членове на  базираната в град Бейт Лахия клетка, които са свързани с групировките Хамас и Ислямски джихад. По време на разпита те са признали, че са планирали терористичен акт срещу израелци, направили са бомбата и са избрали за мишена на своята атака Тел Авив“, се казва в съобщението.


По данни на ШАБАК задържаните са признали също така, че за извършването на терористичния акт са вербували израелски гражданин от село Тайбе, близо до Йерусалим и Рамала.


Задържан е израелски гражданин, арабин по националност, за това, че е заложил взривното устройство в автобуса в Тел Авив. Това съобщи прессекретарят на израелската армия Авитал Лейбовиц, цитиран от РИА Новости. „Човекът, който е заложил бомбата в автобуса в Тел Авив, е открит и е арестуван. Той е израелски арабин от Тайбе и член на /палестинското ислямистко движение/ Хамас“, написа Лейбовиц в Twitter.


Пресслужбата на ШАБАК съобщи, че арабинът е оставил взривното устройство в автобуса и е уведомил своя водач на Западния бряг на река Йордан, който е активирал бомбата с помощта на мобилен телефон.


„Разследването продължава, очакват се нови арести“, съобщи още ШАБАК.


Веднага след извършването на терористичния акт Хамас го приветства и го нарече „естествен отговор“ на военната операция на Израел, но не пое отговорност за него.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

близнаци

Енергията ви днес е насочена към творческо и плодотворно изразяване

Енергията ви днес е насочена към творческо и