Свързани новини

22.11.2012 11:49

Общински съветници искат доклад за скандала с "Карат С"

Видян 1612 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Не е нормално вносителите на договора по приключване на споразумението между Центъра за градска мобилност и транспортното дружество „Карат С” да се разминат само с порицание след скандала с изчислените лихви. Това заяви общинският съветник от групата на Синята коалиция Владимир Кисьов на редовното заседание на Столичния общински съвет, предаде Фокус. По думите на Кисьов – полагайки подписите си под договора, зам.-кметовете Любомир Христов и Дончо Барбалов носят цялата отговорност и не може да се приема, че те са допуснали просто техническа грешка. Ако някой трябва да си замине, то това трябва да са вносителите на доклада, защото е недопустимо да бъде уволняван само чиновник от ЦГМ, като се има предвид, че още не е приключена проверката на назначената комисия, отбеляза общинският съветник. Според него - приемането на решения и тяхното оповестяване преди края на проверката на комисията по случая със скандала с „Карат С” принизява по всякакъв начин авторитета на общинските съветници и СОС се е превърнал в орган, който не функционира и не прави политика.



В отговор на обвинението кметът на Столична община Йорданка Фандъкова посочи, че изпълнителният директор на огромно дружество, каквото е Центърът за градска мобилност, не може да бъде наречен просто чиновник. Този човек получава заплата в размер на около 3750 лева, "което не искам да сравнявам с моята, защото е смешно", посочи тя.
Този човек няма как да не носи отговорност за случващото се в дружеството, заяви кметът Фандъкова. Тя отбеляза, че е наложила наказание за предупреждение за уволнение на двамата зам.-кметове, което не се е случвало преди.
Общинският съветник от БСП Жельо Бойчев добави, че оповестената вече проверка показва несериозно и бягащо от търсенето на истинските поръчители и виновници за случая отношение. Настояваме назначените от нас комисии да приключат своята работа и да имаме писмен доклад на тази проверка, който да бъде представен на следващото заседание на Столичния общински съвет. Това е единственият вариант, от който можем да излезем от този скандал, заяви общинският съветник от групата на БСП



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

близнаци

Днес ще имате доста неща за уреждане

Днес ще имате доста неща за уреждане. Преди обяд