Свързани новини

21.11.2012 13:32

Атанасова освободи шефа на "Пирогов"

Видян 1277 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министърът на здравеопазването Десислава Атанасова освободи от длъжност директора на „Пирогов“  Димитър Раденовски, обяви самата тя.


Причината за решението да освободи Раденовски е свързана с доклада на инспектората на министерството, а впоследствие и доклада на Държавната финансова инспекция, според които в здравното заведение има нарушения на Закона за обществените поръчки.


„След като вече ще бъдат връчени и наказателните постановления със санкции както за лечебното заведение, така и лично за проф. Раденовски, смятам, че решението ми е съвсем навременно“, каза Атанасова и допълни, че никога не взема прибързани решения.


До избора на нов изпълнителен директор на болницата чрез конкурс постът ще бъде зает от доц. Стоян Миланов, досегашен зам-директор, отговарящ за медицинските дейности.


Атанасова аргументира избора си с думите, че Миланов познава системата и е израснал като специалист в тази болница.


Конкурс за директор ще бъде обявен веднага.


Миналата седмица от инспекцията съобщиха, че ще наложат глоба в размер на до 100 000 лева на "Пирогов" за открити нарушения в договори за обществени поръчки.


Точният размер на санкциите обаче все още не е ясен, а вероятно до края на месеца наказателните постановления ще бъдат връчени. Нарушенията са свързани с отпечатване на ваучери за храна, почистване и сстроителни работи, които са възлагани на фирми без да бъдат провеждани обществени поръчки


Общият брой на актовете е 7, като 5 от тях са лично за проф. Раденовски.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.