Свързани новини

13.11.2012 16:54

Борисов ще иска още 500 млн. евро за инфраструктура

Видян 1210 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

България ще иска допълнително 500 млн. евро за инфраструктура в периода от 2014 до 2020 година, съобщи премиерът Бойко Борисов в Брюксел, предаде БНР. Там в момента започва среща на лидерите на 15 страни от Евросъюза.


Срещата се провежда на фона на продължаващи преговори и негативни прогнози за следващия многогодишен бюджет. Ето как вижда премиерът възможните варианти за България: „Най-неблагоприятното, което може да се случи, е да заеме толкова пари, колкото досега. Или ако не мине тази финансова рамка да бъдат намалени. Ние разбира се ще се борим да получим още от към 500 млн. някъде евра за инфраструктура”.


Разбираме богатите държави, държавите-донори. Те си имат своите вътрешни проблеми, но кохезионната политика помага на цяла Европа, не само на определени страни, каза още Бойко Борисов. По думите му България, която усвоява евросредствата предимно за инфраструктура и административен капацитет е пример в това отношение, защото „Стоките и товарите, които идват от европейските страни по магистралите, по жп линиите, по мостовете, по естакадите отиват за Азия, Африка, на различни континенти.”


До края на следващата година страната ни ще успее да усвои всички средства, които ни се полагат от сегашната финансова рамка, увери още премиерът



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката


Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката, а