Свързани новини

07.11.2012 14:23

Депутатка от ГЕРБ уредила мъжа си с 200 000 от еврофондовете

Видян 2465 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Нова серия сигнали за корупция на ГЕРБ представи днес ПГКБ в парламента. Членът на НС на БСП Атанас Зафиров обяви, че внася сигнал за предполагаем конфликт на интереси на депутата от ГЕРБ Вяра Петрова. „Случаят придоби сериозна публичност в Бургас”, отбеляза Зафиров. Той обясни, че става въпрос за оказан натиск от Петрова върху регионалното бюро по труда, като целта е била фирмата на съпруга й да придобие ваучери за преквалификация на работници по програмата „Развитие на човешките ресурси”. На фирмата са били осигурени 200 ваучера на стойност над 200 000лв. Зафиров определи като политическо последвалото след скандала уволнение на директора на бюрото по труда. „Търси се изкупителна жертва заради случката”, категоричен беше той. 


Депутатът от ПГКБ Румен Такоров насочи вниманието към бившия транспортен министър Александър Цветков и изграждането на интермодалния терминал в Драгоман. Такоров напомни, че въпреки, че изграждането  на терминала беше спряно, защото няма нужда от него, през 2010г. Цветков е взел решение за изграждане. Стойността му е цели 6 млн.лв., за охраната му са похарчени 300 000 лв., а в рамките на две години няма нито един превозен камион от Драгоман до турската граница. 


Димчо Михалевски внася сигнал за една от големите хапки на ГЕРБ – необоснованото увеличаване на договора за строителство на АМ Люлин. Депутатът изтъкна, че договорът беше сключен за 137 млн. евро, а при ГЕРБ изведнъж крайната цена скача на 191 млн.евро. „Минимум 38 млн. евро неправомерно, незаконно и с чист корупционен елемент е увеличена цената на АМ Люлин”, заяви Михалевски. Той се позова и на сигнали, според които в периода на завършването на магистралата е липсвал практически контрол по изпълнението на проекта. 


„Обръщаме се към всички журналисти – да попитате Яне Янев какво се случва със сигналите, подадени от Коалиция за България, които вече са над 20 на брой – за корупция на днешната власт”, заяви Мая Манолова. 




Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Почина бащата на убития Митко от Цалапица

Почина бащата на убития Митко от Цалапица

Бащата на убития младеж от Цалапица ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

овен

Ден бърз и активен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Ден бърз и активен. Определено ще ви е интересно и