Свързани новини

05.11.2012 17:24

Още лъжи от Марковска

Видян 1593 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Малко след като зам.-вътрешният министър Веселин Вучков потвърди, че новоназначенията член на Конституционния съд Венета Марковка лъже и през януари 2010-а действително е имал среща с нея, излязоха и други пикантерии около скандалната съдийка. Оказа се, че Марковска е съсобственик с адвокат Румен Еленски на 2,5 дка до село Езерец край Шабла, съобщи Капитал в събота, позовавайки се на справка в имотния регистър.

Ден по-рано самата Марковска призова всеки, който се интересува от имуществото й да направи проверка в общодостъпната база данни. Като уточни, че „за конфликт на интереси и дума не може да става“, визирайки отношенията си с юриста. Марковска и Еленски придобиват имота през 2002 г. срещу сумата от 3200 лева. 

В този 10-годишен период досега Еленски се е явявал по поне 6 дела, разглеждани с участието на съдия Марковска. Факт, който бе удобно спестен от нея в първите й изяви след избухването на скандала около безмълвно подминатия от парламента сигнал със съмнения за корупция, конфликт на интереси и търговия с влияние.

Прави впечатление, че Еленски има завидна успеваемост в част от тези казуси – от 2005 до 2010 г. печели дела, представлявайки няколко петролни компании през 2005 г., фирма, придобила държавен имот в Балчик, през 2010-та, както и съпругата на шефа на ВАС Георги Колев - Нели Русева през 2006 г. Тогава тя печели дело, образувано по жалба от Нотариалната камара срещу заповедта на тогавашния правосъден министър за преместването й от Сливница в София.

„С адвокат Еленски сме работили заедно в плевенския съд, той беше прокурор там, когато аз бях съдия в плевенския съд. От там се познаваме. Но като проследите делата, по които адвокат Еленски се явява, просто ще констатирате, че той никога не се явява по дела на съдебните състави, в които аз участвам“, заяви само преди 10 дни новата конституционна съдийка.




Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Природният газ

КЕВР обсъжда поскъпване на природния газ с над 2% през април

Предложението на "Булгаргаз" природният ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

близнаци

Добър момент да откриете нужната ви информация

Добър момент да откриете нужната ви информация. Ще