Свързани новини

16.10.2012 11:25

Министерски мъж с държавни поръчки за милиони

Видян 3174 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Също като мъжа на Искра Фидосова, свързан с фирма, която тури дограми на парламента, и половинката на здравния министър – четвърти в мандата на ГЕРБ, Деси Атанасова се е пооблажил, докато тя е общинска съветничка и депутатка. 

Според разкритие на колегите от Преса министерският съпруг е едноличен собственик на Декра строй. Сиреч, фирмата е изцяло на Красимир Стефанов Атанасов. Седалището на строителното дружество е на русенската улица Цанко Церковски 6, където се помещава и спечелилият вече поръчки за няколко милиона консорциум ГБСД-09. В него едноличната фирма на министерската половинка е в съдружие с 90 процента, а скромните 10 са за гиганта Главболгарстрой или ГБС - Русе. Красимир Атанасов е и управител на дружеството. Министерският съпруг има още една фирма – тя носи доста странното име Мравка ЕООД. 

Строителният бизнес на Атанасов тръгва нагоре, когато съпругата му влиза в политиката. Преди да стане депутат, настоящият здравен министър бе общински съветник от ГЕРБ в Русе. През юли 2008 г. фирмата на съпруга й Декра строй ЕООД печели поръчка за преустройство на сградите на Центъра за психично здраве и изграждане на обществено-информационен център. Този контракт е на стойност 156 408 лв. Десислава Атанасова е била юрисконсулт на психодиспансера от 2005 г. до 2007 г. На 15 февруари 2010 г., когато вече е шеф на здравната комисия в парламента, центърът, откъдето тя дойде в политиката, възлага обществена поръчка за 771 141 лева на консорциума ГБСД-09. Не е трудно да се пресметне, че общата сума на двата договора е близо милион лева. Както се казва в такива случаи –на печелившите честито!

Поредна апетитна строителна поръчка е получил съпругът на здравния министър Десислава Атанасова – Красимир. Този път по сметките на дружествата на предприемача ще постъпят други 1 милион лева, разкрива проверка на в. Преса в Агенцията за обществените поръчки. В края на септември тази година кметът на Враца Николай Иванов подписва два договора с които русенския консорциум ГБСД – 09, включващ фирмите Декра – строй ЕООД и ГБС – Русе АД за 951 572 лева без ДДС (или 1 141 886 лв. с ДДС). Управител на обединението и собственик на 90 процента от акциите е Красимир Стефанов Атанасов – съпруг на министъра на здравеопазването.Общинската власт избира русенската фирма да построи защитено жилище във врачанския квартал Река Лева. Стойността на договора е 407 593.97 лева без ДДС. ГБСД-09 печели и втори договор. Той е за 543 979 лева без ДДС и е за построяване на Център за настаняване от семеен тип в квартал Дъбника. Двете строителни поръчки на Красимир Атанасов са част от проекта ИСКРА – Иновативен Социален Комплекс от Резидентни Алтернативи. Той се финансира основно по Оперативна програма Регионално развитие. Община Враца се включва в строителните работи със скромните 132 113 лева. По проекта ще бъдат изградени три центъра за настаняване от семеен тип и едно защитено жилище.

В други държави след подобни разкрития министрите не просто подават оставка, но никога повече не си и помислят за политика. 



Етикети
, , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

лъв