Свързани новини

10.10.2012 16:51

Брюксел ни подпуква заради черното тото

Видян 1436 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Резултатите от проверката за черното тото трябва да излязат в най-скоро време, заяви в типичния си безконкретен стил спортният министър Свилен Нейков, като дълбокомислено добави, че според него най-важното е да се установят нарушителите. 

19' припомня, че самият шеф на БФС Борислав Михайлов призна на Балканска среща срещу вандализма и корупцията във футбола в Банско, че има 15-16 сигнала за манипулиране на мачове у нас. На 4 октомври пък най-великият български футболист за всички времена Христо Стоичков, който в момента е треньор на Литекс, даде показания в ГДБОП, след като в предаването на БНТ Студени досиета каза, че у нас има черно тото. 

Купените мачове в България са били част от въпросите, обсъдени между Нейков и 5-членна делегация от Комисията по култура, образование и медии на Европарламента, която е на посещение в Пловдив. Евродепутатите са останали доволни от факта, че у нас проблемът с черното тото е криминализиран. 

„Едно от основните притеснения на Брюксел е, че манипулирането на срещи се е разпространило по цял свят, включително и в Северна Европа“, каза датският евродепутат Мартен Локгард.

Изкореняването на това явление може да стане с глобални мерки и Брюксел вече е предприел първите стъпки. Сред тях са изслушвания и конференции по темата. В борбата с черното тото трябва да се предприемат четири основни стъпки, уточни испанският евродепутат Сантяго Фисас Айксела. На първо място той постави просветната и образователна дейност сред активните спортисти и младите хора. Също така е необходимо да има сътрудничество между федерации в рамките на ЕС и извън съюза. Не на последно място Айксела каза, че държавите членки трябва да поведат борбата с корупцията в спорта. 



Снимка: БТА






Етикети
, , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

водолей