Свързани новини

03.10.2012 12:39

Запорираха имуществото на "цитрусовия бос"

Видян 1311 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Запорираха имуществото на Сотир Янков от Пловдив, известен като "цитрусовия бос", предаде bTV. Той беше арестуван преди десетина дни заедно със съпругата, дъщеря си и още няколко души, заради ДДС измама за 5 милиона лева.По настояване на окръжната прокуратура в Пловдив, съдът е издал обезпечителни заповеди, с които се налага запор на дялове от фирми на Янков и семейството му. Обвинителите обясниха, че това се прави заради повдигнатото обвинение, което, освен затвор, предвижда и конфискация на имуществото.

В момента в ареста освен Янков са и Атанас Бонев - племенник на футболната легенда Христо Бонев, и Николай Дойчев. Елена Янкова и дъщеря й Мария са на свобода срещу гаранция от общо 15 000 лв.


Янков и жена му са собственици на фирма "Сотир Плод" ООД, която е един от големите вносители на цитрусови, екзотични плодове и зеленчуци. 


Според обвинението за източването на ДДС са били създадени 7 фирми-бушони. Чрез тях били извършени множество финансови операции - създадени фиктивни стокови потоци и използване на фалшиви първични счетоводни документи. 


По този начин приспаднатият данъчен кредит бил вкарван в оборота на семейните фирми. Така от началото на 2009 г. до лятото на 2012 г. е избегнато плащането на данъчни задължения в размер на 5 140 000 лева.

 



Етикети
, , , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне