Свързани новини

27.09.2012 11:48

Асандж: Обама преследва свободното слово

Видян 1380 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Създателят на Уикилийкс Джулиан Асандж е определен от американските военни за „враг на държавата" - категория, в която попадат още бойци от терористичната мрежа „Ал-Кайда" или талибани.


Това става ясно от секретни документ на военно-въздушните сили на САЩ, с които разполага National Times. Според тях всеки военен служител на САЩ, който контактува с поддръжници на „Уикилийкс", рискува да бъде подведен под отговорност заради „комуникация с врагове" на държавата - престъпление, което може да бъде наказано със смърт. Преследването на подобно нарушение е регламентирано в американския военен наказателен кодекс.


Междувременно Джулиан Асандж отправи обръщение по време на Общото събрание на ООН към президента на САЩ чрез видео от своето убежище в еквадорското посолство в Лондон. В него той критикува Барак Обама, че по време на речта си пред събранието е защитил свободата на словото в Близкия изток, а същевременно преследва инициативи като тази на „Уикилийкс".


По думите на Асандж Обама е предприел най-много действия за преследване на свободното слово в сравнение с всеки друг президент на САЩ.


Асандж е заподозрян за изнасилване и сексуален тормоз в Швеция. През ноември 2010 г. шведските органи на реда го обявиха за международно издирване, за да получат възможност да разпитат 41-годишния австралийски гражданин. Декември 2010 година Асандж бе задържан в Лондон. В момента е получил убежище в посолството на Еквадор в британската столица.



Етикети
, , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Тестват сирените за ранно предупреждение на 1 април

Тестват сирените за ранно предупреждение на 1 април

На 1 април, понеделник, от 11:00 часа, ще бъде ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион

Вашият активен фокус върху конкретни цели може да доведе до значителен напредък днес

Вашият активен фокус върху конкретни цели може да