Свързани новини

26.09.2012 13:07

Дойче Веле: България е №1 по оглупяване на младежта

Видян 11241 пъти | Коментари 0
Гласували 5 рейтинг: 4.6000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Убийствени статии за българското образование пуснаха едновременно германското правителствено радио Дойче Веле и най-тиражният руски вестник Комсомолская правда. Братушките стряскат: „Всяка година забавяне на реформите в българското образование води до увеличение на неграмотните или малограмотните випускници в системата. Към този извод стига анализът на матурите по български език и литература, който тази пролет показа средна оценка под 3. Този показател е най-ниският от 2008 г. насам, когато бяха въведени тези изпити. Степента на неграмотност тази години застави университетите сериозно да обмислят въвеждане на задължителни занимания по правопис за първокурсниците. След 12 години обучение!”

Хората на канцлера Меркел пригласят: „Европейският фонд за подобряване на качеството на живота неотдавна обнародва данни, съгласно които България се оказва на първо място по ръст на неграмотността сред децата и младежите. Изследването основава извода си върху факта, че почти 22% от българите на възраст между 15 и 24 години нямат образование, нито квалификация и не работят. Оставяме на страна въпроса от какво живеят, но пробваме да прогнозираме какво грози страната при такъв брой безделници. Това са хората от т.нар. „поколение на прехода”. Явно техните родители са разглеждали „влизането в Европа” като живот без ни най-малки усилия от тяхна страна.

„Европа ще ни помогне” – този лозунг на великия комбинатор Остап Бендер напълно е овладял възрастните и така са възпитали своите деца. Но, както се оказва безплатен обяд няма и в условия на демокрация,  за да се постигне в живота определено положение, трябва много труд. Всичко това се разминава с високите очаквания на младите българи и у тях възниква апатия, пълна социална инфантилност и стремление да прехвърлят проблемите си на другите.

Изолирани от социалната среда, неспособни да вземат самостоятелни решения и с критично отношение към действителността, много млади хора в България просто копират пошли модели на поведение.

А отсъствието в страната на внятна система на образователни и културни модели само попълва армията необразовани, бездуховни и инфантилни граждани, от които по ирония на съдбата ще зависи съдбата на тази държава”.

Коментарът при така изнесените данни и изводи може да бъде само един – уволнете министъра на образованието, младежта и науката!!!




Етикети
, , , , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

козирог