12.11.2008 15:52

Непослушните ученици боядисват дограма и чистят двора

Видян 1177 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

За да влезнат в релсите непослушните ученици вече ще полагат принудителен труд. Това предвижда подготвяният от просветното министерство нов закон за училищното образование, научи 19`. На нарушителите на училищния ред може да им се наложи да боядисват дограмата на прозорците, стаите и коридорите или да чистят двора на школото си от треволяк и бурени. С цел стимулиране на учащите се да имат примерно поведение, се връщат познатите от соцвремето характеристики, които ще се пишат от класните им ръководители.
„В проектозакона има както нормални и логични неща, така и някои неясноти и абсурди“, каза за 19` Мирослав Мурджов, депутат от ВМРО и член на комисията по образование в парламента. Във връзка с предвидените поощрения за добро поведение избраникът се пошегува, че най-послушните сигурно ще „получават похвала пред строя“. Според него най-големият абсурд бил предвижданият училищен съвет, който на практика щял да дублира дейността на директорите. В него трябвало да има шестима членове – един представител на общината, един от регионалния инспекторат или МОН, двама учители и двама родители. Съветът трябвало да избира директор на училището, да оценява работата му и да предлага освобождаването му. Така всеки шеф на школо щял да се превърне в пионка в ръцете на подобна структура, чиито членове като цяло няма да имат никаква представа от управлението и проблемите на едно училище.
Мурджов се отнася резервирано и към идеята за наказание чрез труд. Той счита, че обществото трябва да насърчава труда, а не да наказва чрез него. Чрез принудителното му въвеждане в училище у децата щяло да се изгради негативно отношение към него. Депутатът е убеден, че санкциите трябва да бъдат насочени към родителите, а социалните работници трябва да излязат от канцелариите си, за да работят заедно с учителите върху проблемите на децата.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

близнаци