Свързани новини

19.09.2012 12:38

Главното мюфтийство застана зад обвинените в радикален ислям

Видян 2708 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Главният секретар на Главното мюфтийство Ахмед Ахмедов коментира в телевизионно интервю, че голяма част от обвинените в радикален ислям 13 души, чието дело се гледа в съда в Пазарджик, са служители на вероизповеданието и мюфтийството има доверие в тях. Според него те не са проповядвали радикален ислям, а българските мюсюлмани имат сетива за нещо такова и ако се сблъскат с него, му дават отпор.


Ахмедов се усъмни в достоверността на една от репликите, за които са обвинени 13-те - че християните трябва да бъдат избити - и каза, че тя трябва да бъде доказана в съда.


Главният секретар на мюфтийството каза, че имамите и изобщо проповедниците стигат до тези длъжности след много сериозен подбор. Според него някой се опитва да опетни доброто име на исляма. Ахмедов отказа да уточни кой е този някой.


Саид Мехмед Мутлу, Абдуллах Мустафа Салих, Ахмед Ахмед, Неджми Дъбов, Хайри Шерифов, Байрам Ушев, Ахмед Абдурахманов, Изет Джалев, Мохамед Камбер, Юсуф Горелски, Найме Горелска, Али Хайраддин и Али Ходжа са обвинени за разпространение на антидемократична идеология, налагане на шериата, проповядване на омраза на религиозна основа. Според прокуратурата ръководител на групата е Саид Мутлу, който е ходжа в Сърница. Повдигнати са обвинения за ръководене и членуване в нерегистрираната по закон в страната ни организация "Ал-Уакф ал-ислями" - клон на едноименната саудитска фондация, действала в областите Смолян, Благоевград и Пазарджик.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец