Свързани новини

18.09.2012 17:00

Сергей Станишев: ГЕРБ се оплетоха в лъжите си за АЕЦ Белене

Видян 1551 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Управляващите съвсем се оплетоха в пороя от лъжи, опитвайки се да избягат от своята отговорност. За една седмица тази кохорта от безотговорни хора наговори куп нелепости, а резултатът е доста тревожен. Това заяви на пресконференция лидерът на БСП Сергей Станишев по повод на събитията около АЕЦ Белене. Председателят на социалистите напомни, че освен иска за 1 млрд.евро, днес стана ясно, че Русия може да не предостави техническата документация за 7-ми блок на Козлодуй. Станишев изтъкна, че заради изострените отношения с Русия не се знае какво ще се случи с Южен поток, а същевременно изтича и договорът за доставка на газ. „Създадена е лоша среда за защита на българските интереси”, отбеляза лидерът на БСП. Той обясни, че няма как да се очакват добри резултати, обиждайки партньора, с когото преговаряш.   


Председателят на БСП отново настоя за пълната и нецензурирана версия на доклада на консултанта за Белене. Станишев се позова на данни на Агенцията за атомна енергетика на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие. Според тях максималната цена на електроенергията от една атомна централа е до 8ст.на киловат час. Станишев отбеляза, че цената от възобновяемите източници ще нараства, а именно ГЕРБ разрешиха огромен брой договори.  


Сергей Станишев не пропусна обвиненията на Валентин Николов, който обвини Румен Овчаров в интереси в енергетиката. „Бих препоръчал на Румен Овчаров да го съди”, заяви лидерът на БСП. Той определи като тотален скандал признанието на бившия шеф на Козлодуй, че е бил заплашван от ексдепутата и лидер на ГЕРБ във Врачанско Николай Коцев. Според Станишев е ясно, че управляващите се основават на рекета, заплахите и мутренските методи.


Председателят на социалистите отбеляза, че обещанията, които сипе правителството, са опит да излъжат хората преди изборите. „Още един мандат на ГЕРБ ще е катастрофа за България”, категоричен беше Станишев. Той коментира, че на изборите ГЕРБ ще разчитат политически патерици като Янев и Марешки да разпиляват гласовете на българите, недоволни от ГЕРБ. „Няма Бойко Борисов да дава оценки на моята партия”, добави Станишев и напомни за членството на настоящия премиер в БКП.


„Концесия да се дава без инвестиция е пълен абсурд. Ние сме против този подход, при който държавата губи”, коментира депутатът Петър Мутафчиев по отношение на Летище София. Той се възмути от идеята на управляващите летището да отстъпи дейности на практика почти безвъзмездно. Мутафчиев коментира и ситуацията в БДЖ, като предупреди, че ГЕРБ водят предприятието умишлено към фалит. Той отбеляза, че вече три години железницата не е финансово оздравена и определи продажбата на Товарни превози като абсурден акт. Депутатът обясни, че БДЖ и НКЖИ са свързани и ликвидацията на БДЖ ще повлече след себе си и железопътната инфраструктура. „Политиката на ГЕРБ в сферата на транспорта се свежда до една дума – грабеж”, обобщи Сергей Станишев.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!