Свързани новини

12.09.2012 11:41

Нов взрив в Арсенал в Казанлък

Видян 1710 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Втори взрив е настъпил във Военния завод Арсенал в Казанлък тази сутрин, съобщиха от пресцентъра на МВР. Районът е отцепен, няма пострадали хора. В 8:38 часа е получен сигнал за втори взрив в цех за производство на барут в завод „Арсенал". Нанесени са само материални щети. Всички хора са евакуирани. По първоначални данни взривът е възникнал при ремонтни дейности на съоръжения, които служат за производство на нитроцелулозен барут. Изпратените пожарни екипи са погасили запалилите се при взрива съоръжения и ниска растителност. Няма опасност за работниците и за населението. Новият взрив в завод Арсенал от тази сутрин няма връзка с вчерашния взрив, съобщи в кулоарите на парламента Красимир Георгиев, Главен инспектор в служба КОС Главна дирекция Национална полиция. Той уточни, че взривът е настъпил при техническа операция в помещение в завод 3, цех 140 на завод Арсенал, в което се работи с барут. Следствие на взрива е възникнал пожар, който е потушен със силите на ведомствена пожарна и на МВР. Няма пострадали. Георгиев не се ангажира с прогноза дали има опасност от следващ взрив. Тези неща се случват, има риск при работа с взривни вещества. Не можем да прогнозираме, каза той.


Няма опасност за жителите, защото е направено измерване на въздуха, съобщи заместник-министърът на МВР Веселин Вучков. Той обяви окончателна информация, че взривът е избухнал е 8:35 тази сутрин в един от цеховете за производство.


Припомняме, вчера следобед избухна взрив в склада за нитроцелулоза на завода. Няма пострадали при инцидента. В резултат на взрива са нанесени материални щети.


По първоначални данни причина за възникналия в складовото помещение огън е самозапалване на полуготова продукция от нитроцелулоза. Материалът е бил в процес на сушене. В резултат на взрива складът се е съборил, запалила се е тревната площ около постройката.


Мобилна лаборатория на ГДПБЗН е извършила замерване на въздуха в района. Не са отчетени завишени концентрации на вредни емисии.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

козирог

Определено ще имате достатъчно сила и мъдрост

Определено ще имате достатъчно сила и мъдрост, за да