Свързани новини

10.09.2012 16:03

Сграда – убиец смърди до Съдебната палата

Видян 1982 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Почти една срещу друга на централната софийска улица Алабин се намират една зловеща недостроена сграда убиец и областната администрация на София – град. Ако се чудите каква е връзката, ще отговорим, че държавата води титанична битка да оспори и да отмени реституцията и да стане собственик на имота през 2002 г. 

След това обаче, вече десетилетие, тя нехае какво се случва със зданието. Фирмата-изпълнител е обезщетена с централен имот за милиони и казусът приключва. Трима областни управители пасуват по скандалния казус, който ще им извади очите. 

През това време постройката започва да се руши, събира клошари, за които е някакъв покрив над главата, а през жегите става възможен източник на гадни зарази. Смрадта, която се носи от нея е отвратителна. 

Но пък изхождането на десетки хора всеки ден под руините донякъде е ако не разбираемо, то поне логично  – София е вероятно единствената столица в Европейския съюз, в която вече 2 десетилетия няма и не се изграждат обществени тоалетни. 

В задачата се пита какво ли се чака държавата в лицето на областната администрация на София – град и на Министерството на регионалното развитие и благоустройството? Дали зданието да рухне върху някой от хилядите минувачи, които се движат всекидневно покрай него? 

Защото трасето е много натоварено с пешеходци – намира се баш до Съдебната палата и колелото на трамвай номер 5, към които се извървява върволица от хора не само от София, а и от цяла България. За всички тях тази сграда е потенциален убиец.

Само припомняме, че вече имахме случай с рухването на сграда – убиец на същата тази улица „Алабин” преди няколко години.

И че пак на „Алабин” вече години наред си стои безстопанствен и също руиниращ един от най-хубавите магазини в София – бившият „Средец” до хотел „Рила”. Вместо да бъде продаден и да донесе милиони пари на бюджета, защото за него оферти не липсват от големи европейски вериги за храни и облекла. И то от години!

Едва ли е случайна съдбата на всеки от трите обекта, както и покриването на техните вече „студени” досиета от няколко власти, сменили поне по трима ресорни управници. Става дума не за пари, а за много пари. 

Въпросът е, докато умните се наумуват, да не станем свидетели на нови невинни жертви на клоаката на София, в каквато някой нарочно превръща самото сърце на града.




Етикети
, , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

рак

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера, но пък ще