Свързани новини

23.08.2012 15:54

Бългериан Вип Турс си мълчали и не признавали проблем до последно

Видян 1490 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Две туроператорски фирми са се притекли на помощ и са гарантирали, че ще изплатят спането и транспорта на туристите, клиенти на фалиралата Bulgarian Vip Tours. Това съобщи председател на Асоциацията на хотелиерите и ресторантьорите Благой Рангин пред БНР. Той обясни, че в постоянна връзка с колегите си от Слънчев бряг и Златни пясъци и със заместник-министъра с ресор туризъм Иво Маринов. Ние трябва да си направим извода дали по този начин можем да продължим да работим. С министъра на туризма се разбрахме да има кръгла маса по проблема през септември, за да не се повтаря това, каза Рагин. Той съобщи, че е получил неофициална информация, че BVT има проблем. Те обаче са си мълчали и не са си признавали. Три области от Русия са изпратили писмо до нас, че са изгубили доверието и искат да няма посредници. Българските хотелиери са в ситуация, която се повтаря, заяви директорът на Института за анализ и оценки в туризма Румен Драганов. Миналата година те не получиха никаква компенсация след фалита на Алма тур, няма и да получат. Българското законодателство е такова, че покровителства точно тези туроператори, които, извършвайки чартърни полети. В случай на фалит те товарят българския данъкоплатец или онези хотели, които няма да могат да съберат парите.


Нашите туристи са в същото положение. Българският закон за туризма изисква всеки български гражданин първо да заплати и когато се прибере, да претендира пред застрахователя за възстановяване на сумите, обясни специалистът.


Вчера (22 август) стана ясно, че българският туроператор е фалирал. Той е изпратил до своите руски партньори официално писмо, в което ги уведомява, че не може вече да изпълнява ангажиментите си към тях. Министерството е предприело всички действия, за да може всички руски туристи, които са в страната ни, да проведат нормално своята почивка, заяви по-рано днес Иво Маринов.


Няма място за притеснения и не се очакват ексцесии, успокоиха и от Българската асоциация на туристическите агенции.


През миналото лято избухна скандал с блокирани руски туристи. Те станаха заложници на летищата във Варна и Бургас, след като авиокомпанията "България Еър" анулира всички полети, поръчани от туроператора "Алма тур Флай”. Причина за решението стана натрупан дълг в размер на 7 млн. лева.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

овен

Преди обяд е най-добре да не се мяркате пред много хора

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Преди обяд е най-добре да не се мяркате пред много хора,