Свързани новини

20.08.2012 17:28

Готвят поскъпване на такситата

Видян 1363 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Трябва да се извърши корекция на таксиметровата услуга с около 20 стотинки. За потребителите това означава, че средният пробег, който е най-практикуван - до 5 км, ще излезе с 1 лв. по-скъпо. Най-големият маршрут ще поскъпне с до 2 лв.


Това заяви председателят на Съюз "Такси" Кирил Ризов, цитиран от БНР. Основната причина за поскъпването са по-високите цени на горивата и обслужването на автомобилите.


В същото време Ризов отчете снижаване на конкуренцията. Според него анализите са че таксиметровият парк в София се е свил под 6000 автомобила. След 1989-1990 г. те бяха около 12 000. От 2010 г. се появи тревожната тенденция браншът да се свива. За 2011 г. таксиметровите автомобили останаха 5100-5200, защото корекции на тарифи и такси не се извършват вече пета поредна година, обяви той. Това води до изнемогване на данъчно задължените лица, в резултат на което те постепенно отпадат от бранша. Очаквам управителните съвети на фирмите да реагират и нещата да се върнат на оптималното за София ниво - около 6000 автомобила, коментира Ризов.


При цена на горивата до 2.80 лв. за литър може да се наложи ново повишаване на цената на билетите, съобщиха пък от Асоциацията на автобусните превозвачи. Билетите за маршрутните таксита би трябвало да струват около 2.50 лв., ако се изчисляват реално, алармират превозвачи. Тъй като подобно увеличение би довело до критично намаляване на пътниците, се налага затваряне на линии.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп