Свързани новини

14.08.2012 16:25

Пожарната разполага с автопарк от 70-те години

Видян 3731 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Задълбочават се проблемите, свързани с амортизираната и морално остаряла техника и условията на труд, в които работят пожарникарите. Това алармират от Националния синдикат на пожарникарите и спасителите "Огнеборец" в отворено писмо, разпратено до медиите. Крайно време е да се обърне внимание на тази важна структура на националната сигурност, заяви президентът на синдиката Любомир Еленков в интервю за БНР. 


Тази служба в продължение на години е загърбвана, омаловажавана e нейната дейност. В настоящия момент ние разполагаме с автопарк от 70-те години, въпреки че сега ще глътнем глътка въздух с усвояването на евросредства и закупуването на 40 броя автомобили. Екипите на пожарната се превърнаха в екипи на полицията с един шофьор и един пожарникар, които хора и който личен състав е изключително недостатъчен за адекватна намеса при независимо дали ще бъде производствена авария, природно бедствие или пожар. 


Синдикатът на пожарникарите ще настоява и за закон за пожарната безопасност, каза още Любомир Еленков. 


Искаме Закон за пожарната, сега работим по устройствения закон на Министерството на вътрешните работи, смятаме, че по този начин пожарната не функционира добре. Искаме всичко това, което е вменено на "Пожарна безопасност и защита на населението", да бъде в закон. С този устройствен закон всеки ден се сменяват някакви наредби и указания и по този начин службата не работи добре. А и когато един подпалвач, да кажем най-грубо така, си позволи това нещо да го направи, той трябва да знае, че Законът е безмилостен към него. Ще бъде в полза и на гражданите, и на пожарникарите. 



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

близнаци

Енергията ви днес е насочена към творческо и плодотворно изразяване

Енергията ви днес е насочена към творческо и