Свързани новини

13.08.2012 11:48

Спортният министър – аут, върнахме се 60 години назад

Видян 1779 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Българският спорт се върна 60 години назад. За първи път от 1956 година нямаме олимпийски шампион. За първи път сме на 63-о/69-о място в класирането по нации, след като най-слабото ни представяне беше отново разделено, но 20-о място през 1952 г. И всички приказки за нямането на пари са празна работа, защото през 1952, 1956 г. или примерно за 2000 г., когато сме 15-и по медали с 5 шампиони, парите са много пъти по-малко, отколкото похарчихме за последния олимпийски цикъл.


 Министерството на спорта до момента е потрошило, заедно със субсидията от тотализатора, над четвърт милиард лева. За какво? Тервел Пулев например дълго време не получаваше и лев подкрепа от държавата и то до преди броени месеци. Ако Свилен Нейков и правителството ще си приписват медала му – бъркат, защото заслугата е на недопуснатия от България брат на бронзовия ни боксьор Кубрат Пулев, на треньора Боби Бояджиев и на новия шеф на боксовата федерация Краси Инински.


 Станка Златева също дължи среброто си не на държавата, а на ентусиаста треньор Симеон Щерев, на шефа на федерацията Валентин Йорданов и на спонсора на борбата Гриша Ганчев. Щедро финансираната семейна федерация по гребане на семейство Нейкови, където бащата на министъра и жена му колят и бесят потроши милиони за този олимпийски цикъл незнайно за какво, понеже не класира дори един човек на игрите в Лондон. Няма какво да говорим и за леката атлетика – също потрошила над десет милиона за цикъла, която смята 21-ата позиция на Ивет Лалова за “голям успех”.


Къде отиват всичките пари? Защо няма спортна политика? Защо базите, с изключение на Арена Армеец, и на няколко стадиона, оправени от спонсори или пъргави кметове, се руши, гние и ръждясва? Защо спортните училища погиват от недофинансиране? Откъде ще дойдат новите шампиони?


Ето на тези въпроси трябваше да отговори Министерството на спорта, каквото ние имаме, за разлика от 99,9% от страните в света. И понеже отговор няма, а отговорността в политиката е лична, не просто е редно, а направо е задължително




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

риби