Свързани новини

09.08.2012 11:17

Анетатът е от спецслужба, рече еврейско топченге

Видян 1199 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна
Това не е просто терористична организация, това е организация, зад която стои държавна специална служба за сигурност, смята Амнон Халпер, бивш шеф на криминалната полиция в Тел Авив, експерт по сигурност в интервю пред “24 часа”. Според неговия анализ въпреки че в разследването освен българските служби участват и едни от най-добрите в света – ЦРУ, МИ 6, Мосад, Интерпол, плюс турските, румънските и други, до момента няма следа. Целта на летището в Бургас е била “лесна мишена”, или “софт таргет”, което означава, че не са били нужни много усилия, за да се набележи мишената за атентата, казва израелският спец. Според него е не са нужни много усилия, за да се избере място, посещавано от много израелски туристи. Но иначе няма обяснение защо атентатът се е случил точно сега: “Някой просто е изчаквал, наблюдавал е, събрал е информация. Можеше да се случи навсякъде другаде. Преди 20 години се случи в Аржентина. Напълно необяснимо е като логика”. Той би останал изненадан, ако извършителите на атентата са свързани с България. “Това са чужденци, които са дошли, извършили са го и са се изпарили”, категоричен е той. “Ако тези хора имаха някаква връзка с България или тукашни помагачи за транспорта, настаняването, наблюдението или каквото и да била друго, службите щяха да са го установили досега. Ако имаше и най-малката следа за български помагач, тя щеше да изплува.” Две-три седмици след атаката няма никаква следа кой стои зад атаката, кой е конкретният извършител, откъде са отделните компоненти, казва още той. “Някой много добре си е написал домашното. Да направиш предварително проучване, да определиш целта, точното време и място, да не оставиш свидетели или поне да не оставиш живи свидетели и накрая да изчезнеш. Това не е просто терористична организация. Това е организация, зад която стои държавна специална служба за сигурност”, сигурен е Халпер, като обаче не се наема да определи коя. “Но това не е нито самоубийствен атентат, нито солова акция. Дори само простият факт, че атентаторът все още не може да бъде идентифициран, е много сериозен”, подчертава израелецът. Освен това той споделя една от версиите, че атентаторът не е смятал да умира, защото е нямал вид на ислямистките атентаори, които се самовзривяват с възгласа “Аллах акбар”. “Възможно е да предположим, че е имал технически проблем с взрива или пък някой друг е натиснал копчето на дистанционното”. Има и друг важен момент, според екс шефа на телавивската криминална полиция: “ Никой не поема отговорност. Пълна тишина... Което също ме навежда на мисълта, че може да става дума за държавна служба”. Амнон Халпер, който живее и работи отдавна у нас, твърди, че в разследването по случая освен нашите служби участват и едни от най-добрите добрите в света – ЦРУ, МИ 6, Мосад, Интерпол, плюс турските, румънските и други, а до момента няма следа...



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.