Свързани новини

07.08.2012 11:01

Ники Младенов ни скара с Рим заради любимец

Видян 1788 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Отношенията между България и Ватикана са изострени както по времето на атентата срещу папата през 1981 година заради предложението на София посланик при Ватикана да бъде Кирил Маричков-младши, син на “щуреца” и ексдепутат със същото име, коментира италианският вестник "Република". Той не получи агрeман от Светия престол.

Вестникът отбелязва, че кандидатурата му не е одобрена заради присъствието на хомосексуална сцена в романа на Маричков Clandestination, издаден през 2005 г. и описан като бестселър в България. Най-четеният италиански вестник защитава българския кандидат-посланик и го представя като 39-годишен учен, говорещ пет езика, с две висши образования и изследовател по геополитика, занимаващ се с източноевропейските страни след падането на Берлинската стена. Според изданието този случай повтаря проблемите в сложната история на дипломатическите отношения между България и Ватикана, обтягайки ги както по времето на делото Антонов, обвинен в съучастие в атентата срещу папа Йоан Павел II.


Назначаването на Маричков-младши обаче не бе однозначно прието и от нашата общност в чужбина. Преди време сайтът за българи в САЩ и Канада bg-voice писа, че той нямал нито един ден трудов стаж. Освен това се представял за адвокат без да има право на това. В дипломатическата служба на Ватикана били постъпили оплаквания от нашенци, които твърдели, че Маричков вземал по 100 евро за издаване на обикновени пълномощни, които иначе стрували 15 евро.


Друг проблем за дипломатите от Ватикана бил, че съпругата му Микела няма българско гражданство, а той се води постоянно пребиваващ в Италия. Кандидатурата на Кирил Маричков-младши бе единствената, която бе отхвърлена от всички предложения за посланици, подписани от президента Росен Плевнелиев, но по предложение на неадекватния ни външен министър Ники Младенов. Фаворизирането на симпатичния му набор едва ли е случайно!  

 



Етикети
, , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

везни