Свързани новини

27.07.2012 12:12

773 447 зад референдума за Белене

Видян 1685 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

“773 447 български граждани, мъже и жени, хора от цялата страна заявиха своята гражданска позиция с ясното искане в България най-сетне, след 23 години демокрация, да се чуе прякото мнение на хората. Не да се следва максимата „ние се посъвещавахме и аз реших”, а най-сетне да се стигне до реална пряка демокрация.


Това е отговор на много хора и на тенденцията за обединяване, подчиняване на всички власти на една воля, на волята на ГЕРБ, която в името на своите политически и икономически интереси гази българската демокрация така, както не е правило никое правителство в последните 23 години.


Искам най-искрено да благодаря на тези 773 447 български граждани, които не се изплашиха, въпреки натиска, въпреки медийното затъмнение на тази гражданска кампания, въпреки многото лъжи, които ГЕРБ говорят в последните месеци. Те заявяват, тези български граждани: Ние искаме важните въпроси и такъв важен въпрос като този „Да се развива ли атомната енергетика в България чрез изграждане на ядрена централа на площадка „Белене”?”, да не се решават зад затворени врати. Да се чудят какви са аргументите на правителството да се спре един изключително важен икономически проект. Защото е ясно, че за последния четвърт век в България не е реализиран, за съжаление, нито един мегаиндустриален проект, който да даде тласък на българската икономика, който да гарантира енергийната независимост на България, който да направи цените на тока по-достъпни, поносими и за граждани, и за стопански субекти. Който да гарантира, че България ще бъде енергиен център на Балканите, а не да се наложи да внасяме ток от Турция. Който ще направи необходимия енергиен микс между различните видове енергетика.


Това е смисълът на проекта „Белене”. При това българската държава е вложила значителни средства в реализацията на този проект. От Тодорживково време, минавайки през времето на управлението на НДСВ, през тройната коалиция и около 500 млн. лева са платени от това правителство”, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката


Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката, а