Свързани новини

19.07.2012 11:43

Въведен е код Червено за сигурността по летища, гари, пристанища и пощи

Видян 1667 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

От снощи е въведен код “червено” за сигурността не само на летищата, но и на гари, пристанища и пощи. Извънредни мерки за сигурност са въведени на летището във Варна, за където се пренасочват полети от затвореното летище Бургас. Съвместни екипи на МВР, "Гранична полиция" и специалните служби проверяват всички автомобили и хора, които искат да влязат в района. Пътуващите са принудени заедно с багажа си да вървят пеша до входа на летището.


Стотици пътници от Естония, Русия, Франция и други страни изпълват пространствата между терминалите. Пътниците са превозени от Бургас и очакват полетите си. Повечето от тях одобряват извънредните мерки за сигурност, защото знаят какво се е случило. Гранични полицаи с кучета и със специално огледало проверяват автобуси, микробуси и леки коли, които влизат в летището. Превозните средства се оглеждат и отдолу с огледалото за евентуално поставени взривни устройства. Полетите се обслужват нормално въпреки напрежението. От летището уверяват, че ще се справят със ситуацията. До 11 ч. са обслужени над 30 полета. Във Варна лидерът на БСП и председател на ПЕС Сергей Станишев, призова президента да свика Консултативния съвет за национална сигурност, за да се набележи план за действие, защото, според него, България вече е различна.


Сравнително спокойна е обстановката на летище София. Разширена е охраняемата зона и има поставени допълнителни рентгени. Достъпът за посрещащи и изпращащи е забранен. Не е ясно дали ще има пътници, които ще отменят полетите си, нито дали ще има закъснели полети.


Директорът на летището в Пловдив Дойчин Ангелов съобщи, че е разширена зоната за охрана, под специално наблюдение е поставен паркингът. До момента няма пренасочени полети от други летища към Пловдив. От сряда е въведена засилена полицейска охрана и на обекти на еврейската общност в Пловдив - синагогата и центъра "Шалом". Под охрана са и хотели в областта, където има настанени израелски туристи.


Поради повишените мерки за сигурност Министерството на транспорта съветва всички, на които им предстои полет, да се явяват най-малко 2 часа по-рано на летищата в София, Варна и Пловдив. Временно ще бъде ограничен достъпът на посрещащите и изпращащите.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

близнаци