Свързани новини

15.07.2012 15:56

Фандъкова нареди на кметовете около София: Не си изхвърляйте бездомните кучета в столицата

Видян 2732 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Легендарният басист на хеви метъл бандата Меноуър Джоуи ди Майо посети приюта в село Сеславци, за да изрази подкрепата си за благородната инициатива за осиновяване на бездомни кучета в София.


Американският роккитарист се срещна със столичния кмет Йорданка Фандъкова и двамата посетиха приюта за бездомни кучета край село Сеславци в петък. „Две кучета от приюта в Сеславци вече са осиновени от актьора Жан Клод Ван Дам“, разказа басистът на Меноуър.


Ди Майо поздрави столичния кмет за големите усилия които полага за справяне с проблема с бездомните кучета. „По цял свят има бездомни кучета, но е важно, че вие  вземате мерки и това е причината да подкрепя тази кампания. Приемате проблема присърце и това е, което докосва хората“, заяви Ди Майо като допълни, че вече има осиновено куче, което, макар и със 65 килограма тежест, се мисли за пудел.


„Бездомни кучета са осиновили и част от екипа на Ню Бояна филм“, разказа още той.


Рок звездата призова всеки, който обича кучета, да ги приюти вкъщи. Срещу това Столичната община осигурява безплатна регистрация и имплантиране на чип, a също и освобождаване от т.нар. такса куче. Освен това домашните любимци от приютите са кастрирани и обезпаразитени.


Осиновете си куче е новата кампания на Столичната община и Екопрограма, която започна в края на юни. Чрез нея можем да помогнем на София по-бързо да реши въпроса с уличните четириноги и да си вземем домашен любимец, без да плащаме за него като единственото нещо, което трябва да направим, е да подадем заявление с лична карта. Желаещите да осиновят куче от приют се освобождават от всякакви такси, свързани с отглеждането на кучето. Единственото условие е то да бъде декларирано в данъчната служба, за да може да бъде включено в регистъра за домашни кучета на общината.


Кметът Фандъкова посочи, че кампанията е насочена към реалното осиновяване на животни, а не вземането им от приюта и пускането им отново на улицата.


Тя заяви, че в началото на тази седмица ще стане известен строителят на новия приют в село Горни Богров, който се очаква да бъде с капацитет 1000 животни.


След разговора с Ди Майо Фандъкова се срещна с кметовете на общините около столицата от сдружение Център за обсъждането на проблема с бездомните кучета в региона, на която присъстваха градоначалниците на Костинброд, Своге, Ботевград, Горна Малина, Радомир, Елин Пелин, Ихтиман, Самоков, Перник.


Кметът на София запозна представителите на сдружението с всички комплексни мерки, които прилага Столичната община за овладяването на популацията на безстопанствени кучета и призова да не се допуска насочване на кучета от други общини към столицата.


На срещата е направен анализ на състоянието в момента и са определени общи действия за решаване на проблема с овладяване на популацията на безстопанствени кучета. Граничните на София общини ще синхронизират нормативната си уредба с тази на София, като целта е уеднаквяването на действията.


По оценки на международни екоексперти около 3000 – 4000 четириноги годишно се изхвърлят в столицата като всяка седмица цели бусове с кучета от Перник, Ихтиман и Югозапада се изхвърлят в покрайнините на столицата по тъмно.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

телец