Свързани новини

10.07.2012 11:55

Министър Московски: Крадците на гориво в БДЖ са синдикалисти

Видян 1501 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Всички заловени за източване на гориво от железниците са членове на синдикатите, заяви пред журналисти транспортният министър Ивайло Московски, цитиран от БТА.


Той допълни, че до момента няма нито едно телефонно обаждане или поискана среща от тях за това, че са задържани именно синдикални членове. "Нормално е да излязат поне с декларация", смята Московски, според когото със сигурност ще има уволнения заради криминалните прояви и нарушения в дружеството.


Преди 4 дни след внезапна проверка на отдел "Вътрешна сигурност" на "БДЖ - Товарни превози" в локомотивно депо София, в близост до цистерна и в халето бе открито голямо количество от около 600 литра гориво. На мястото бяха намерени и маркучи, с които най-вероятно е източен дизелът. Горивото било укрито и приготвено за изнасяне. Тогава директорът на БДЖ Йордан Недев заяви, че според него в схемата е участвала цялата нощна смяна.


Само седмица по-рано при операция на Транспортна полиция пък бяха задържани петима служители на БДЖ, които източвали по 10 тона нафта седмично. Така 43-годишният лидер на престъпната група Петко Иванов с прякор Нафтата и четиримата му съучастници са печелили по 60 000 лева месечно.


В края на април от БДЖ обявиха, че загубите им от кражби на гориво годишно са за около 2 млн. лв.


Днес в 12 ч. пък е насрочен протест на работниците и служителите от смесената компания между „БДЖ – Пътнически превози” и „Тип Топ Куриер” АД – „Парселс Деливери” АД. В митинга ще участват и работниците и служителите от НКЖИ, на които, въпреки обещанията на министъра на транспорта, са отнети картите за безплатно пътуване, предаде "Фокус".


Ивайло Московски обаче обясни, че до края на годината промяна за картите няма да има, а при забавяне ще бъдат издавани ваучери или билети. По думите му става въпрос за изравняване на финансови взаимоотношения между БДЖ и НКЖИ, което е и причината за забавянето на издаването на безплатните карти.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

телец

Трябва да погледнете по-отвисоко на нещата

Трябва да погледнете по-отвисоко на нещата, за да не се