09.07.2012 18:08

Втори кмет на ГЕРБ причинява пътен инцидент и не уведомява КАТ

Видян 1847 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След като кметът на район Южен в Пловдив, Павлинка Кацарова от ГЕРБ, подаде оставка заради пътен инцидент, при който блъсна две деца, днес стана ясно, че друг кмет на ГЕРБ, проф. Димитър Стойков от Плевен също е блъснал момче и е скрил катастрофата от полицията. И той, също като колежката си от Пловдив, не се е обадил и на Спешна помощ, информира OFFNews. Информацията за инцидента липсва и в бюлетина на Областната дирекция на МВР. Инцидентът е станал на 8 юли в Плевен, на 100-ина метра от Спешния център. Първоначалната информация е, че велосипедист се е ударил в задния десен калник на кметския автомобил, който по това време пресичал кръстовището. Кметът не се е обадил в полицията, нито в Спешна помощ. Качил младия мъж на колата си и го закарал в болницата в Плевен. По информация на OFFNews Стойков, който е лекар и бивш изпълнителен директор на болница „Георги Странски“ в града, сам е извършил необходимите интервенции. Пред OFFNews той потвърди за катастрофата, но отрече да е оказвал медицинска помощ. Пострадалият в момента е в болницата за наблюдение, има охлузвания. Случаят не е отразен в бюлетина, потвърди говорителят на ОДМВР-Плевен Мариана Цветкова. Не е викана Пътна полиция. Информацията за катастрофата е получена чак днес, 9 юли, каза директорът на ОДМВР-Плевен комисар Светозар Илиев. Възложена е административна проверка.


„Пострадалият е с охлузвания, като за това ще му бъдат издадени документи от болницата, в която е бил прегледан. Кметът е оказал съдействие като е откарал пострадалия в болницата, така както е предвидено в Закона за движение по пътищата“, обясни комисар Илиев. Пострадалият няма счупвания и тежки телесни повреди, но все още е в болница, защото има оплаквания от болки.


Кметът не е проверяван за алкохол, защото днес е твърде късно да бъде тестван. „Трябва да се прецени защо от Спешна помощ не са уведомили полицията. Това също е предмет на проверката“, каза още комисар Илиев.


Тепърва ще се установява дали някой от двамата не е спазил сигналите на светофара, където е станал ударът, ще бъде направена проверка и на техническата изправност на двете возила.


Преди да стане кмет, Стайков беше изпълнителен директор на университетската болница „Д-р Георги Странски“ в града. На поста го назначи бившият здравен министър д-р Божидар Нанев със заповед от 1 октомври 2009 г. По образование роденият през 1959 г. Стайков е лекар, беше и декан на факултет „Здравни грижи“ в Медицинския университет в Плевен.


Само преди няколко дни имаше аналогичен случай, който обаче доведе до оставка. На 5 юли вечерта кметът на район „Южен“ в Пловдив доц. Павлинка Атанасова блъсна две деца на тротоар в Пловдив. Тя първо отрече случилото се, след това обаче подаде оставка.




Етикети
, , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

телец