Свързани новини

03.07.2012 16:24

Най-зеленият кмет поиска синята партия

Видян 1885 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Кметът на Карлово Емил Кабаиванов е скритият фаворит в битката за нов председател на СДС. Човекът, който печели избори е най-сериозният кандидат за лидерството в синята партия, където никой друг от номинираните 5 играчи не може да се похвали с това. 

Седесарят с 20-годишен стаж през есента направи най-висок процент на своята листа и вкара 33% от съветниците в местния парламент. В мажоритарния кметски вот пък отвя с 20% кандидата на управляващата партия ГЕРБ.

А Карлово не е само центърът на възрожденските градчета от подножието на Балкана, където са родени и израсли Апостолът на свободата и другите безспорни национални герои. Общината се оказва и най-голямата по територия в цялата страна като заема 1 процент от България. Карлово е и най-зелената община, тъй  като половината от площта й е заета от националния парк Централен Балкан. Именно в тази посока, както и в съхраняването на безценното културно – историческо наследство и превръщнето му в туристически ресурс, са насочени основните усилия на синия кмет. Там  са съсредоточени и преките инвестиции, привличани от управленеца Кабаиванов. Общината е истински лидер при еврофондовете – спечелила е над 70 милиона лева или три пъти повече от нейния собствен бюджет. Още се помни как по негово решение Карлово помогна на София в най-тежкия момент при кризата с боклука като при това балканската община успя да избегне каквито и да било екологични проблеми на своя територия, след като пое столичната смет. Освен на харизмата на лидер и възрожденец, скритият фаворит в битката за шеф на СДС ще разчита и на масирана подкрепа. Освен благодарните столични седесари, той е подкрепен в избора от структурите в Пловдив - град и област, както и от Бургаската организация, а това са най-големите структури в СДС след софийската.  




Етикети
, , , , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

овен

Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на близките

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на