Свързани новини

26.06.2012 11:55

Роми потрошиха с камъни автобус на градския транспорт в София

Видян 4103 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Група роми са счупили с камъни стъкла на автобус на градския транспорт в столицата. Инцидентът се е случил снощи, с автобус, пътуващ по линия номер 1 от кв. „Горубляне” към центъра на София, съобщи Чавдар Васински, технически директор на фирма „Карат – С”, чиято собственост е автобусът, цитиран от Фокус. След преминаването на подлеза под пътя на бул. „Цариградско шосе”, възниква спор между пътуващите - една част българи и група роми. Възниква побой, след което групата роми била свалена. При потеглянето на автобуса, започва една бомбардировка от страна на групата роми – хвърляли са камъни и други предмети по автобуса. Счупени са около шест стъкла на автобуса в задната му част. По данни на шофьора – групата е била от пет - шест души. Няма информация за пострадали граждани, но считам, че с това тяхно деяние са застрашили здравето на пътуващите в автобуса, каза Чавдар Васински.


За инцидента са сигнализирани Столична община и МВР.


Точната калкулация на щетите все още не е направена, но едно стъкло е от порядъка на 300 – 400 лева. Като имате предвид труд, загуба на автобуса за известно време за ремонта, предполагам, че щетите ще надхвърлят няколко хиляди лева. Автобусите са застраховани, ще преведем иск за щетите и предполагам, че би трябвало да бъдат платени, посочи Васински.


По думите му - това не е първият инцидент с роми в градския транспорт. „Многократно има случаи, в които докато пътуват в наши автобуси, създават предпоставки за конфликти с пътуващите и проверяващите органи, най-вече, когато пътуват без билети”, каза той. По думите му – проблеми има по всички линии на градския транспорт на София, особено с тези, които не са в центъра, а пътуват за селата. „Много често се получава, че роми пътуват безпрепятствено, без да дупчат билети, нарушават хигиената на автобуса и носят дискомфорт на останалите пътуващи”, посочи той.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец