22.06.2012 13:15

Наш механик от потъналия кораб Коста Конкордия е лауреат на ЕП за Европейски гражданин на 2012 г.

Видян 1787 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Петър Петров, който бе един от механиците на потъналия кораб „Коста Конкордия“, помогнал за спасението на 500 от пасажерите от лайнера, е един от 37-те лауреати на наградата на Европейския парламент за европейския гражданин на 2012 г., предава пресслужбата от ЕП, цитирана от BNews. Всеки от лауреатите ще получи почетен медал на специална церемония в своята страна пред есента, а след това ще бъдат поканени и на общо официално събитие в Брюксел на 7 и 8 ноември. Припомняме, че на 13 януари т.г. пътническият лайнер „Коста Кондордия“ заседна край италианския остров Джилио, а животът на всички 4200 души на борба бе в опасност, когато корабът започна да се пълни с вода и да пътува. Метеорологичните условия не позволяваха приближаване на друг плавателен съд. В кризисната ситуация хладнокръвие запазва първия механик на лайнера – Петър Петров,
който прави цели шест курса с една от спасителните лодки и спасява над 500 души. Той остава и един от тримата моряци на кораба, които остават на борда, докато получават уверението на бреговата охрана, че е поела пълен контрол върху операцията.
Действията на Петър Петров предотвратяват ужасна трагедия за цяла Европа, защото сред пътниците има представители на десетки националности, преди всичко от Европейския съюз, пишат от ЕП в официалното си прессъобщение.


 


 


Снимка: e-burgas



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.